top of page
ella gap

SRI LANKA

3 steder du SKAL besøge!

SRI LANKA: Et helt igennem fantastisk rejseland! Sri Lanka byder på alt fra bountystrand til hiking og smuk natur - og det i et venligt land, hvor de fleste taler engelsk og hvor priserne er fantastisk lave. Jeg kan på det kraftigste anbefale en ferie i Sri Lanka, og har på fornemmelsen, det heller ikke er sidste gang vi har rejst der! Herunder skriver jeg om 3 steder jeg vil anbefale, hvis din sommerferie bringer dig til Sri Lanka: Glenrock Hotel, Arugam Bay og Ella! 

Her kan du læse mere generelt om 6 gode ting at vide, før man rejser til Sri Lanka.

1

glenrock
Udsigten fra toppen af The Glenrock Hotel i Belihul Oya i Sri Lanka.

GLENROCK: Lad mig starte med det bedste først! Jeg har lyst til at tage tilbage til Sri Lanka, bare for at bo lidt længere tid på dette hotel! Det var nemlig både virkelig luksuriøst, smukt placeret, havde vanvittig god service og privatliv - og så er det mega tæt på naturen! Glenrocks egen hjemmeside skriver 'where nature meets luxury' hvilket er en helt spot on beskrivelse! Det var klart også vores dyreste overnatninger på turen - men inklusiv i prisen var både guidede ture og gratis vand og sodavand, samt morgenmad. Og så er det jo stadig billigere end et skrabet lille hotelværelse i København. 

rismark sri lanka

GLENROCK: The Glenrock Hotel ligger isoleret i et ikke-turistet område. Faktisk talte vi med mange lokale i Sri Lanka, der aldrig havde hørt om landsbyen Belihul Oya. Så der var ikke andre hoteller eller turister i miles omkreds. Til gengæld var der rismarker og venlige lokale der gerne lod os gå en tur i dem. 

glenrock

GLENROCK: Ud over de fine rismarker og nærområdet man selv kunne gå små ture i, tog det ualmindelig venlige og hjælpsomme personale os med på tur op i bjergene og til en nærliggende kløft i en stor klippe, hvor vandet havde lavet de smukkeste huller og små vandfald. Disse ture var med i hotel-prisen og blev skræddersyet til vores ønsker og  behov. Vi bestemte hvornår vi ville afsted osv. Helt vildt smukke og velorganiseret ture!

glenrock
Esbens kildesyge kom på hård prøve af de små fisk der gerne vil nappe i huden på fødderne.

GLENROCK: Hvis man ikke lige er i humør til at gå ture i de nærliggende marker, eller tage på ture med personalet, byder hotellets egen grund også på sjove oplevelser. Det ligger nemlig lige over en flod, hvor der er naturlig fisketerapi, små vandfald der kan give massage og en naturlig (omend lidt kold) pool, hvor man kan svømme rundt og blive kølet godt ned.

hotel life
hotel life

GLENROCK: Og hvis man slet ikke er i humør til at tage ud, er det også helt muligt, at hygge på sit hotelværelse. Der er bad, jacuzzi, sofa, altaner og endda fjernsyn med en masse gode film man kan låne i receptionen. Det var så skønt med en dosis luksus efter 2 uger som backpacker! Hvis du kan, så skynd dig at booke et værelse på The Glenrock - det er en fantastisk oplevelse!

pit stop sri lanka
Pit-stop ved en kiosk på vores vej på tværs af øen.

2

ARUGAM BAY: Ud over Glenrock kan jeg også klart anbefale et laaangt stop ved Arugam Bay. En rigtig hyggelig by med god backer-packer stemning og fantastisk strand. Her er der ikke meget andet at lave end at ligge i skyggen, hoppe lidt i vandet og drikke kolde drinks i Happy Hours. Og hvis man er til den slags, surfe lidt. 

Vi boede på Upali Beach Resort - og det burde du også gøre! Stranden i Arugam bliver stadig brugt som fiskerstrand, så flere dele af stranden er langt fra optimal at ligge på. Det er generelt bedst at bo på den sydlige del af den halvmåne stranden udgør - her er stranden og vandet bedst til både at ligge og til at bade. Og man trænger til at blive dyppet når man har ligget lidt på stranden - for der var 35 grader varmt da vi var der.

aragum bay upali beach
Udsigten fra vores beach cabana.

Upali Beach Surf Resort ligger som det sidste hotel i den sydlige del, og lige lidt rundt om pynten, så man er afskåret fra for mange turister. Det er dog langt fra et resort i dets vante forstand - hotellets grund ligger direkte på stranden og alle gæsterne bor i bambushytter placeret rundt omkring på sandet. Det falder nok ikke i alles smag - men jeg elsker den slags! Det er simpelt - men også vanvittig lækkert! Jeg synes næsten ikke det kan blive mere luksusagtigt, end at kunne høre bølgeskvulp fra sin seng og vågne op til udsigten af strand, vand og surfere ☀️

På Upali kan man få lækker morgenmad (ikke inkluderet i prisen) og simpel frokost - men aftensmaden bør man købe inde i byens hovedgade. Der er masser af fine strandsenge på Upali, og i vandet umiddelbart ud for hotellet holder alle surferne til, så der er masser at kigge på også. Jeg kan klart anbefale et par nætter på Upali Beach Surf Resort når I kommer til Arugam Bay - det er beach cabanas når det er bedst!

arugam bay
Det klassiske hot-dogs or legs billede med udsigt over Arugam Bays halvmåne formede strand.

ARUGAM BAY byder på mange sjove steder at drikke en drink, spise en pizza og møde andre back-packere. Vi kan især anbefale Happy Hour hos Hideaway. Hyggelig hippiestemning med glødelamper og stearinlys i en slags stor have - og gode drinks! Derudover fik vi lækker mad ved Siam View (kend den på den røde telefon boks når I går langs hovedgaden), hvor vi også nød en kold øl, mens der blev vist stumfilm på storskærmen og dejlig musik spillede. Hyggeligt sted! 

arugam bay

Hvis vi skulle afsted igen ville vi starte med nogle overnatninger på Upali Beach Surf Resort i den sydlige del af stranden, for derefter at flytte til Roccos i den nordlige del - med pool og strandudsigt!

Den kan muligvis være lidt svært at finde de store gastronomiske oplevelser i Arugam Bay - men der vrimler med hyggelige steder! Og når der er sand mellem tæerne, bølgeskvulp og solstråler/stjernenætter, så er alt andet også lidt mere underordnet 😉

3

ella

ELLA: Midt på øen ligger en hyggelig lille by midt i en fantastisk smuk udsigt. Ella er et must på din vej over øen. Det meste af byens hoteller og hostels har udsigt over Ella Gap (kløften mellem 2 bjerge der gør byens placering exceptionel smuk)! Jeg synes dog det var en jungle at gennemskue, om de smukke billeder af Ella Gap på alle hotellernes hjemmesider, kom fra udsigten fra deres eget hotel, eller om det bare var fra omegnen. Jeg ved ikke om jeg blev klogere, men vi endte faktisk med at skifte hotel da vi ankom, fordi vi syntes at billederne havde snydt os, og at vi ønskede et hotel med udsigt. Man kan dog sige, at da der er så mange hoteller i Ella, kan man vente med at finde et hotel til man kommer frem, og undlade at bestille hjemmefra.  

ella gap

ELLA er en fantastisk by at besøge, både pga af den smukke udsigt, men også pga de mange gode vandremuligheder og byens generelle gode vibe. Jeg vil især anbefale en gåtur op til Little Adams Peak. Det kan ikke rigtig beskrives som en hike, da der er en stor og tydelig sti det meste af vejen og det er først til sidst, at man lige skal bruge lidt benmuskler på nogle smallere og stejlere stier. Udsigten hele vejen der op gennem te-plantager og udsigten fra toppen - er helt fantastisk! Hvis turen dertil er for kort og u-udfordrende, kan du også tage turen til Ella Rock. Her vil det dog anbefales at tage en guidet tur. 

ella rock

ELLA: Vi var ikke helt i humør til at tage den lange gåtur til Ella Rock i 25 grader (hvad der dog føltes varmere i stegende sol) og gik i stedet en tur langs togskinnerne til hvad der viste sig at være et skuffende lille vandfald på turen mod Ella Rock. Det gjaldt faktisk for de fleste vandfald vi så denne sommer i Sri Lanka - sommeren er bare ikke lige vandfaldenes årstid. Men det er en sjov og smuk oplevelse at gå langs skinnerne og går man i den modsatte retning kan man gå over den smukke Nine Arch Bridge!

panorama view
Sjov med panorama ved Ella Gap!

ELLA byder på en del gode hang-out og mad steder - den mest populære værende Café Chill på hovedgaden. Hvis du har lyst til lidt god mad kan vi også anbefale AK Ristoro - den ligger lidt fra hovedgaden, men det er kun et par minutter på tuk-tuk. Den har mange gode pastaretter og en hyggelig udendørs terrasse. Bare undgå sushien - Ella er for langt inde på land til frisk fisk 😉

togtur sri lanka
Det er muligvis én af verdenens smukkeste tog ture at tage toget mellem Kandy og Ella. Læs mere om det i indlægget via linket herunder.

Jeg håber I vil besøge Ella, Glenrock og Arugam Bay hvis I besøger Sri Lanka i jeres sommerferie - hvis I kommer i jeres vinterferie, er vejret bedre sydpå, så Arugam Bay er ikke lige så oplagt da. Men Ella og Glenrock kan besøges hele året rundt . Herunder kan I via linket høre om 6 ting der er værd at vide om Sri Lanka, samt læse om nogle af vores andre ferier i Asien.

ella
asien
bottom of page