top of page
Søg
  • Forfatters billedeCillezulli

Thailand - populært af en årsag!

Opdateret: 25. apr. 2018


Thailand er vel efterhånden danskernes foretrukne fjern-destination. Og det forstår jeg virkelig godt - for Thailand har det meste. Nemme charter-løsninger for dem med børn eller manglende tid og lyst til at planlægge for meget selv. Der er backpacker steder og vilde luksuriøse resorts. Og så er vandet turkis og sandet hvidt 🌴🏖️

Det kan være farligt at komme med gode tips til Thailand, da alt ændrer sig så hurtigt lige nu, og et lille backpacker paradis muligvis er et kæmpe resort fyldt med russiske turister fra det ene år til det andet. Men jeg vil skrive om 2 steder jeg har besøgt som jeg klart kan anbefale - og som stadig står, så vidt jeg kan se på google 😉 

Min skønne barndomsveninde Sarah har boet i Thailand og var så sød at give os en masse gode råd inden vi tog afsted. Og Sarah gjorde engentlig sit for, at få os bare lidt begejstret for Bangkok. Men jeg jeg indrømme, at den by nok aldrig bliver min kop the. Vi blev der kun et par dage, og endte med at tage før afsted en planlagt. Vi boede ved den famøse Khao San Road der har den fordel, at den har alt. Turistkontorer, bus-billetter, badetøj, solbriller og alle de andre ting man har brug for i en ferie i Thailand. Ulempen er larmen og sælgere - men man kan ikke få det hele 😉 Ved mindre du har en Sarah i dit liv, der kan give dig insider-tips til Bangkok, vil jeg nok anbefale, at komme hurtigst muligt ud af Bangkok. Vi tog en natbus til Khao Sok - og det har jeg aldrig fortrudt!

Udsigtspost ved Khao Sok

Khao Sok

De fleste der tænker på Thailand tænker nok på bounty strande og kokosdrikke. Men landet har også virkelig smuk natur, man ikke bør gå glip af. Khao Sok er navnet på en national park i den sydlige del af Thailand, der virkelig byder på smuk natur - og væsentlig færre turister end de førnævnte strande. 

Badepause på vandreturen i junglen.


I Khao Sok kan man bo i smukke og charmerende tree houses, hvor man virkelig kommer tæt på naturen. Find dit eksempelvis træ-hus her. Herfra kan man så komme på smukke vandreture i junglen, hvor man blandt andet kan bade i et vandhul i en flod, og se smukke (omend lidt små) vandfald og støde på diverse eksotiske dyr. Man kan også komme på arrangerede kanoture og komme ud at ride. 

På kanotur med den smukkeste udsigt!


Vi nød nogle aktive dage i Khao Sok med masser af kilometers gåtur hverdag og mange picture perfect moments med flot natur. Jeg kan på det varmeste anbefale at booke et tree house og komme ud i naturen - og se noget andet af Thailand end strandstolen!

Koh Chang

Koh Chang er en forholdsvis stor ø på Thailands østkyst og et perfekt stop, hvis man skal videre mod Cambodja bagefter! Koh Chang har flere strande - men den bedste er Lonely Beach. Her kan man bo på Siam Huts, hvis man er til backpacker stilen. Nature Beach Resort hvis man eksempelvis har børn med og eller gøre lige som os, og bo lidt væk fra den aktive strand hos Paradise Cottage. Lækkert sted med havudsigt, men hvor man lige skal gå lidt, for at komme til stranden.

Paradise cottage tæt på Lonely Beach ved Koh Chang.


Lonely beach er en perfekt afslappende strand, hvor især Siam Huts hjælper til med den skønne laid back stemning. Her er der nogle aftener film-aften, andre dage minder det mere om full moon partys. Altid hyggeligt!

Udsigten over Lonely Beach fra Siam Huts restaurant.


Fra Koh Chang tog vi en dag en snorkeltur til en nærliggende ø. Her havde vi måske været noget nærige og kom nærmest afsted på en færge med en milliard russiske turister. Men åh, det vand vi kom frem til var det hele værd. Man forstår virkelig godt hvorfor Thailand er så attraktivt et ferieland, når man ligger og slapper af i det mest tyrkisblå vand nogensinde!

Man skal ikke lade sig afskrække af Thailands popularitet - men skal måske planlægge lidt mere, hvis man vil undgå en ferie hvor turister sidder lårene af hinanden. Både Koh Changs Lonely Beach og Khao Sok nationalpark er rigtige gode bud på destinationer i Thailand, hvor man får lov at opleve det smukkeste af Thailand.

Hvis man har mod på det, kan man tage backpacken på ryggen og fortsætte eventyret i Cambodja - det har jeg skrevet om her. Rigtig god tur til Thailand ☀️

#Thailand #KohChang #KhaoSok #LonelyBeach #Bangkok #Rejsetips #Rejseguide #ferietips #travelguide


39 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page