top of page
Søg
  • Forfatters billedeCillezulli

Roadtrip til Grand Canyon

Opdateret: 19. aug. 2018


Efter nogle dage i fantastisk skøre, men også noget hektiske Las Vegas, satte vi os til rette i lejebilen, og begyndte vores tur mod Grand Canyon. En fantastisk oplevelse og en skøn tur. Du kan læse om vores oplevelser i Las Vegas her. Og om ting man kan lave i og omkring Las Vegas her. Herunder fortæller jeg om vores grand oplevelser ved Grand Canyon. 👇👍

BILLEJE: Vi brugte Budget Car Rental. Og det var virkelig nemt og billigt. Bare et godt råd - husk at spørge hvilken benzin bilen bruger før I kører afsted, haha. Den måtte vi lige bruge lidt tid på. Ellers var vi virkelig tilfreds med deres service - og vores hvide Toyota Corolla 😉


KØRETUREN: Så ja, det er rimelig svært at fange stemningen og udsigten fra forruden, men det er bare så fantastisk at køre på de amerikanske veje med flot udsigt til bjerge. 


PIT STOP / HOOVER DAM: Vejen til Grand Canyon kører ikke længere forbi Hoover Dam, så hvis man se det grandiøse bygningsværk, skal man tage en lille detour. Men det er virkelig imponerende, så hvis man har tid, kan det anbefales. Husk ikke at køre ind på betalingsparkeringen - kør over dæmningen og hold på de gratis pladser på den anden side - det er sjovere og billigere. 


GRAND CANYON PLANLÆGNING: Inden vi kørte afsted, læste vi op på, hvordan vi bedst kunne besøge Grand Canyon. Der er tre steder du kan køre til fra Vegas. Nordsiden - men den er ofte lukket pga sne om vinteren og skulle heller ikke have den smukkeste udsigt. Vestsiden er tættest på Vegas - og den mange af de færdig-pakke-ture man kan købe fra Vegas kører til. Vestsiden er ikke en national park, men et indianerreservat, hvilket betyder at det er lidt dyrere at komme ind, men til gengæld er det også her, der er den der gennemsigtige hestesko-bro (Skywalk) som folk der ikke har nogen dødsfrygt kan gå ud på. Sikkert også en vild oplevelse - men vest skulle så heller ikke have så meget mere. Det mest populære sted og det sted med flest view points, skulle være sydsiden. Så den rettede vi næsen mod.


TUREN: Selvom sydsiden skulle være den flotteste og vildeste, ligger den også 5-6 timers kørsel fra Las Vegas hvis man lige tænker lidt få stop med. Derfor planlagde vi også en enkelt overnatning. Hvis man gerne vil på lange hiking ture, kan man sagtens tage mere end én overnatning, men vi tog den korte udgave. Tusayan er den lille by der ligger tættest på indgangen til national parken ved Grand Canyon South. Men her koster en overnatningen dobbelt så meget, som den gør i byen Williams der ligger ca en time fra parken. Så man skal gøre op med sig selv hvad man helst vil. Vi overnattede i Williams, inden vi næste morgen kørte den sidste time til Grand Canyon. Hvor der var 20 grader i Las Vegas i januar, lå der sne på jorden i Williams, og pga af højden (og den lange køretur måske) blev jeg helt svimmel da vi nåede frem. Williams ligger over 2 km over vandets overflade. Ved Grand Canyon var der ikke lige så koldt, måske 15 grader, men bare husk ikke kun at pakke sommertøjet.


Fordelen ved at komme i vinter-sæsonen var ellers tydelig at mærke. I sommerhalvåret vrimler det med turister, og man må ikke selv køre langs alle vejene - der skal man tage shuttle-busser. Nu kunne vi selv køre fra view-point til view-point og gå lidt ture, uden at bekymre os om, at tage parkeringspladsen fra nogle andre - for der var ikke særlig mange andre mennesker! Jeg kan klart anbefale at komme om vinteren - det var en fin temperatur og vi havde nærmest stedet for os selv!


Vi var ikke på nogen vilde gåture op og ned eller noget - og så heller ikke kløften i solopgang. Men vi var meget imponeret over synet alligevel. Det er svært ikke at føle sig mega lille - og det er jo meget sundt engang i mellem. Vi tog nogle timer ved Grand Canyon - kørte til de flotteste view points og gik lidt. Og det skuffer ikke - det er fuldstændig vildt og smukt og stort! Jeg er så glad for jeg endelig har oplevet det - det har længe været på min bucket list. 

Det koster 8 dollars pr mand at komme ind i national parken og man køber bare ved indgangen (så lad jer ikke narre af evt skiltning for andre tilbud). Man kan nemt afsætte to dage til Sydsiden, men man kan også, som os, nøjes med udsigtspunkterne og bruge en enkelt dag der.

Så find din bedste playliste og yndlings snack frem - og sæt kursen mod Grand Canyon. Det er godt for krop og sjæl at komme lidt ud på landevejene - og det er godt at opleve Grand Canyon hvis man har lidt problemer med ydmyghed eller lign 😉Eller selvfølgelig, hvis man gerne vil opleve et naturligt vidunder - kun en halv dags kørsel, fra et menneskeskabt et! 

Læs mere om vores oplevelser i og omkring Las Vegas. Ellers læs om vores oplevelser i Californien, hvis du er frisk på andre store naturlige wow-oplevelser i Guds eget land!


#GrandCanyon #Roadtrip #LasVegas #HooverDam #Williams #NationalPark #Ferietips #Rejseråd #BudgetCarRental

38 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page