top of page
Søg
  • Forfatters billedeCillezulli

Road trip i upstate New York

Opdateret: 24. mar. 2018


Der er mange billige og direkte fly til New York, så det er nemt at komme på en storbysferie i byerne over dem alle. Men hvis man tager en lidt længere ferie ud af kalenderen, kan man nå at besøge mere af staten New York - og den er bestemt et besøg værd!

Jeg var med mine forældre og bror i New York i september måned. Vi besøgte først The Big Appel og tog derefter lejebilen nordpå. Herunder har jeg skrevet om de bedste oplevelser på vores roadtrip i Upstate New York.


Den nordøstlige del af USA er også kendt som New England og er især berømt for dets fantastiske farver om efteråret. Upstate New York er ikke en del af New England, men en tæt nabo, og med de flotte efterårsfarver vi kom forbi, var det ikke svært at forestille sig, hvorfor især efteråret er berømt i den omegn. Skulle vi afsted igen, kunne man tage en lidt senere tur (slut september eller start oktober) og få forlænget sommeren i varme New York, samt en smuk start på efteråret omkring Boston.

FARM VISIT: På denne tur kick-startede vi efterårstemningen med et besøg på Iron Kettle Farm. Corn Maze, bunker af græskar, udstillinger og  dyr. Meget amerikansk - stemning af Halloween og Thanksgiving. 


Vi hyggede os et par timer på Iron Kettle Farm med at gå rundt blandt græskarene og og de skøre lege, og tvivlsomme græskarfigurer. Der var også en gavebod fyldt med skøre kuriosas og julepynt. 

Men skal ikke sætte sig i bilen blot for at køre til Iron Kettle Farm - men er klart et besøg værd hvis man kører forbi. Det er en meget amerikansk oplevelse - og skønt at rigtig føle man er på landet efter en storbysferie i New York.

Min bror og jeg er billigt til salg 😉


NATIONAL PARK Hvis du besøger New York, SKAL du besøge Watkins Glen State Park! Det er en national park jeg aldrig havde hørt om før, men heldigvis faldt min far over en rejseartikel der beskrev parken der er et must for alle vandfald-elskere. Og hvem elsker ikke vandfad!

The Gorge Trail i Watkins Glen State Park bugter sig langs den strøm af vand der har været med til at skære den dybe kløft i bjerget. Langs stien der starter i bunden af parken og langsomt bevæger sig op mod toppen, kommer man forbi en masse små og støre vandfald. Man går bag faldende vand og kommer over broer med udsigt ned langs kløften.

Stien er fint afmærket og nem for de fleste at gå langs - man skal bare have gode sko på, der gerne må blive lidt våde. Der er en del trapper og mod slutningen af stien går det en del op af, men der kan man evt vælge at vende om. På toppen er der en lille kiosk. Det er ikke det mest inspirerende mad der kan fåes der, men vi fik en is og lidt vand inden vi gik ned igen

På vejen gik ned gik vi langs en anden sti, hvor vi kom forbi en del gravsten af veteraner fra militæret. Folk der havde kæmpet i begge verdenskrige og koreakrigen.  De lå begravet med en flot udsigt. 

Jeg var vildt begejstret for gåturen. Der var ikke mange mennesker og for hver drejning på stien kom man til en ny flot picturesque udsigt, med vand, grønne blade og vilde stenformationer. De største nationalparker er ofte kendte for en årsag - men Watkins Glen State Park er en sand perle i sin egen ret ❤️

Min mor, der helt objektivt set, er den smukkeste og bedste mor i verden!


WOODSTOCK: Hvis du er musikfan, historie-interesseret eller har en lille hippie gemt i hjertet, så skal du da se Woodstock Museet i Bethel Woods. På stedet hvor det ikoniske Woodstock festival fandt sted i 1969, er der i dag et museum dedikeret til musikken, festivalen og alt hvad den stod for. Det er et sjovt museum der både gør noget ud af den historiske kontekst, de musikere der optrådte og de mange fantastiske anekdoter fra festivalen. Hvis du er musikfan kan du få mange timer til at gå med at lytte til musikken. Hvis du ikke er hardcore fan, er der nogle fine dokumentarer der vises og ellers museet også bare kreativt og sjovt lavet, så man kan hygge sig med en tur rundt i 1960'erne.


Bethel Woods er også en musik-venue i dag, så hvis du kunne have lyst at se en koncert på det historiske sted, så tjek deres hjemmeside inden du tager afsted - det er ikke småt med kunstneren der ligger vejen forbi Woodstock-grunden. 


NIAGARA FALLS Vores sidste stop på turen behøver ingen introduktion - men hvis du tror Niagara Falls er overrated, tager du fejl. Det er en fantastisk sjov oplevelse. Det er naturligvis blevet et rigtigt turistet sted, med masser af boder og hoteller der lever af de mange besøgende det store vandfald tiltrækker. Men hvis man går en tur rundt ved vandfaldet er der ikke helt over-crowded, og de fine historiske billeder og facts om vandfaldet, vovepelse og andre anekdoter, gør oplevelsen meget større.


Men den største oplevelse er nu at tage med Maid of the Mist direkte ind i Horseshoe vandfaldet. Efter vi havde gået rundt og nydt vandfaldet fra oven, var min familie ikke overbevist om, at vi behøvede at se det nede fra også. Men bagefter var alle glade for at vi gjorde det - det er en vild oplevelse og først der, man rigtig får fornemmelsen af den mængde vand der strømmer ned af siderne. 

Midt i vand og slud - fremragende tidspunkt at finde mobilen frem 😉


Man får blå regnslag udleveret (min far har endda gemt sin til scrap-bogen), men man bliver altså lidt våd alligevel. Men det er det hele værd! Det er så vildt og sjovt og van(d)vittigt smukt!

Alt i alt var det bare sådan en fin måde at afslutte en fed men også altid storby-hektisk uge i New York City med en tur i New York States smukke naturoplevelser. Og komme igennem nogle små og klassiske amerikanske byer som den på billedet herover. Jeg synes det er død-charmerende. Og så bliver jeg lige afslutningsvis nødt til, at takke mine forældre for denne fantastiske tur. Det er en gave at have forældre der er lige så glade for en god portion (velplanlagt) eventyr som jeg er. Jeg ønsker jer en rigtig god ferie i staten New York 🙂


#roadtrip #upstate #NewYork #USA #eastcoast #NiagaraFalls #Woodstock

#farmvisit #Halloween #AmishCountry #familietur #rejsetips #ferie #nationalpark #WatkinsGlenStatePark #IronKettleFarm #amerika 

15 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page