top of page
Søg
  • Forfatters billedeCillezulli

Island life på Gili Air


Vi havde fået Gili Air anbefalet af nogle venner, så vi var ikke i tvivl om at Gili Air skulle besøges på vores ferie på Bali. Gili Øerne hører til Lombok og ligger ud for Lomboks Nord-vestlige kyst. Vi måtte med slow ferry fra Bali til Lombok, hvilket var noget af en tur. Men fra vores korte dags-tur til Lombok fik vi også det indtryk, at Lombok i sig selv er et besøg værd, så man kan gøre rejsetiden kortere, ved at flyve fra Bali til Lombok, og bruge et par dage der, før man tager den korte bådtur til Gili Air. Uanset hvad, er vi sindsygt glad for vores dage på Gili Air. En stemningsfyldt lille ø, med god mad, god snorkling, lækre strande og søde lokale bekendtskaber.

Hvis du er til store resorts og all-inclusiv ferier, er Gili Air ikke for dig. Men hvis du er til Island Life og chill atmosfære, så er Gili Air noget nær så hyggeligt som de findes!


Where to stay...

Gili Air er ikke større, end at man kan gå øen rundt - man går i sand og varme, så det tog os nok 2 timer med en lille pause og i slentretempo. Derudover lejede vi også cykler og cyklede langs vejene inde på øen. Så tager det ikke meget mere end 10 minutter at komme fra den ene ende til den anden. Selvom det nogen steder kan være svært at cykle i sand  😉

Man kan bo godt stort set alle steder på øen. Det eneste sted jeg ville undgå, er mod syd-øst, hvor de fleste både fra Lombok kommer ind, og derfor er lidt hektisk. Men her er nogle steder vi gik forbi, som vi synes så hyggelige ud på øens forskellige sider:

Sydkysten: Mowies at the Beach  (Hyggelig stemning med bean back chairs på stranden og glødepære lamper)

Østkysten: Coco Republic (Pæne hytter med strand/havudsigt )

Vestkysten: Scratch Beach Club (Hipster/backpacker agtig stemning)

Midt på øen: Goodtimes Bungalows. (Hvis du ikke behøver at have havet lige ved døren, er der mange hyggelige steder midt på øen også)

Og så er der jo også Lagoon Resort Gili Air. Her boede vi 4 nætter.  Det har altid været lidt en drøm at bo et sted med en helt fantastisk pool og adgang lige fra hytten, så jeg var lykkelig over at det lykkes os at booke et værelse her (man skal være lidt i god tid eller lidt heldig). Og poolen var virkelig skøn - hvis man forventer at resten af hotellet lever op til poolen, bliver man nok lidt skuffet, morgenmaden var kedelig og deres service var velmenende, men lidt ved siden af. Men altså, den pool. Og værelset var også virkelig lækkert. De pooldage var for skønne. Ren afslapning. Kan næsten ikke vente til jeg kommer tilbage engang...

Where to eat...

Der er ret mange forskellige steder at spise på Gili Air, så jeg har lige samlet de steder, vi klart kan anbefale! For de tilfældige strandcaféer man kommer forbi har mildest talt svingende kvalitet 😉

Pizza 🍕: Mamas Pizza på sydkysten. Kokken er italiensk og kvaliteten langt over de frysepizzaer man finder de fleste steder. Ja, de kunne (næsten) leve op til de bedste pizzeriaer i København. Og så er der rigtig hyggeligt.

Kaffe ☕: Coffee and Thymes ved Oceans 5 dive center. Et hyggeligt sted med god service og lækker iskaffe!

Mexikansk 🌮: The Mexican Kitchen. Det sted vi spiste flest gange. Både til frokost og aftensmad. For det smagte bare fantastisk! Stedet plejede at ligge på stranden men blev tvunget til at flytte til en sidegade. Vi håber ikke det er gået alt for hårdt ud over deres indtægt, for de laver virkelig god mad!

The Mexican Kitchen. Frida ♥️tacos!


What to do...

Man skal måske lige starte med en god forventningsafstemning: Gili Air er ikke hip-hop-happening. Hvis du vil have en actionpacked ferie, er du kommet til den forkerte ø. Når det er sagt, er der selvfølgelig masser af stille og rolige ting, du kan få din ferie til at gå med.

UDFORSK ØEN : Vi startede med at gå øen rundt, så vi fik udset præcist hvor vi helst ville bade, dase etc. Men vi blev ret overrasket over, hvor hyggelig øen også er væk fra stranden og hovedgaden. Der ligger små hyggelige steder i selv de mindste gyder. Og hvis I bliver trætte af at gå - er det nemt og hyggeligt at cykle. 

ISLAND-HOPPING: Hvis du en dag bliver lidt træt af Gili Air, eller nysgerrig på hvad der mon gemmer sig på Gili Meno eller Gili Trawangan, er det bare at gå ned til billetlugen på havnen og købe en billet til en public boat til ca 10. kr. De sejler når der er nok mennesker der har købt billet - ca. hver halve time.

SNORKLE-TUR: Der er masser af gode snorkle steder omkring Gili. På østsiden kan man snorkle direkte ud fra stranden. Men hvis man vil ud hvor der er havskildpadder og se undervandsstatuen ved Gili Meno, skal man naturligvis med en båd. Vi kom afsted med Lucky's. Deres ture kan man købe billetter til over hele øen. Det er billigt, men så er kvaliteten også derefter. Der var ca 40 mand med på den båd vi var med. Så det var ret hektisk hver gang alle skulle i og ud af vandet. Og det var også en stor flok at svømme sammen. Så selvom snorklingen var lækker, ville vi hellere have betalt mere, og være færre i en båd. Vi prøvede at spørge på andre hoteller for mere 'private' ture, men det mindste de tilbød, var ned til 25 personer. Men så mødte vi en ægte lokal. Altså en der var født og opvokset på Gili Air - ikke en tilflytter fra Lombok. Og han havde en fætter der havde en båd og ville tage os ud, bare os to, for kun den dobbelte pris af hvad det havde kostet for os begge på Lucky's. Nu er det jo ikke lige alle der kan finde det tilbud, men jeg vil anbefale jer at lede efter det! Generelt vil jeg anbefale jer, at lede efter lige præcis ham vi mødte:

HÆNG MED CHILL: Vi mødte Chill fordi vi gik forkert. Og så var han nabo til vores hotel Lagoon Resort Gili Air. Han har en lille bar der hedder Neverland. Du kan ikke finde ham eller baren på booking.com eller lign, men han er et virkelig sjovt bekendtskab. Så hvis du er frisk på en aften, hvor man kan høre røverhistorier fra én der har boet på øen den gang der ikke var elektrisitet og knap så mange hoteller - og møde en mand der kan hjælpe med alle de ønsker I end måtte have til snorkling, fester etc. - så skal man tage forbi Chill! 

På kortet har jeg sat en nål hvor Chills Neverland Bar ligger. Jeg ved der lille chance for at nogen finder på at bevæge sig derhen, men jeg elsker når jeg får mulighed for at møde lokale, og Chill var virkelig åben, hjælpsom, sjov og en livsnyder! Og så var det virkelig fair priser... Hvis I på nogen måde har mod på det, så skal man snorkle med Chill. Ikke med Lucky's.

FILM PÅ STRANDEN: Der er flere hoteller der viser film på en storskærm hver aften. Hotel Ombak Paradise på sydkysten har en stor flot skærm på stranden og deres film startet hver aften kl 20. Programmet kan ses når man går forbi for både dagens film og morgendagens. Alt derefter er for meget planlægning når man er på en ø! 


& Lombok

Vi tog en én-dagstur til Lombok, og blev meget begejstret for den ø vi mødte. Flotte bjerge, rismarker der sagtens kan måle sig med de smukkeste af slagsen på Bali og farverige moskéer i landsskabet. Vi besøgte Rinjani Waterfall Trail (grundet jordskælv var der lukket til at hike på selve vulkanen, men normaltvis er det også en mulighed). Vi fik klart en mindre turistet vibe på Lombok, og da vi allerede havde talt om, at komme tilbage til Indonesien og besøge flere øer en anden gang, gav Lombok os godt med blod på den tand 😉


På vej mod Rinjani kørte vi igennem Lomboks Monkey Forrest, hvor menneskevante aber kommer løbende, når der kommer turister med jordnødder. Udsigten var to die for, men det var sjovere at tage billeder af aberne og fodre den enkelt peanut af gange fra hånd til hånd. Det er bare noget af den mest ferie-agtige følelse, at se aber. Så er man i hvert fald ikke i Danmark længere. Hvis I ikke når til Lombok, så fortvivl ikke. Der er masser af aber i Ubud også.

Ved Rinjani National Park valgte vi at besøge Sendang Gile og Tiu Kelep Waterfalls. Der er ca 30 - 40 min gang fra indgangen for at se begge vandfald, og man kunne også komme på en længere tur for at se yderligere flere vandfald. Men det var ca 35 grader varmt, så vi valgte bare den korte tur 😉💦Vi var der i dry season, hvilket betyder, at de kaskader af vand man kan se på billeder online, nærmere var tynde stråler, men ikke desto mindre stadig imponerende og en utrolig smuk tur. (De sælger guidede ture ved indgangen, men det er ikke et krav at have guide med)

Vi har efterhånden været ved en del vandfald hvor vi havde badetøj med, men hvor det ikke var nemt at bade. Men ved begge vandfald her er der rig mulighed for at få en skyller eller bade i vandet. Så tag endelig håndklæde med, hvis I har lyst til det. I og omkring Rinjani National Park er der mange muligheder for at hike, river rafte og nyde naturen. Vi kan klart anbefale et besøg til Lombok og Rinjani!

Da vi kørte retur mod Gili Air kom vi forbi en del af Lomboks smukke natur, samt kystlinjen mod vest. Hvor Senggigi Beach virkede en anelse charme-forladt og turistet, var der en del hyggelige strande længere nordpå, som eksempelvis Nipah Beach eller Pandanan Beach. Så hvis man gerne vil have nogle overnatninger på Lombok, ville jeg tjekke disse strande ude! 

Hvis vandet er roligt og det er nemt at få en hurtig båd fra Bali til Lombok/Gili, er det slet ikke til diskussion - så SKAL man besøge denne lille perlerække af øer. Vi fortrød det heller ikke selvom vi kom på den langsomste færge i verden, men kan godt forstå hvis det ikke er for alle. Uanset hvad, så håber jeg at I vil overveje at besøge Gili Air - for det så lækkert et sted at slappe af og holde ferie, og med den udvikling der er på øer i sydøstasien for tiden, er det ikke sikkert det altid vil være sådan. 


#giliair #giliøerne #lombok #rinjani #travelguide #rejseguide #ferieguide #rejsetips #bali #indonesien #ferietips #travelblog #rejseblog

68 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page