top of page
Søg
  • Forfatters billedeCillezulli

Hoteller og steder i Zanzibar

Opdateret: 24. mar. 2018Hvor man bor kan være så afgørende for, om man får en god ferie - især på en strandferie. I Zanzibar handler det både om placering - men i høj grad også om adgang til strand og ro og fred. Vi har samlet en oversigt over hvor vi vil anbefale at bo - og steder vi kan anbefale at besøge. Hvis du vil læse lidt mere generelt om vores oplevelse af en ferie på Zanzibar, kan du læse om det her og hvis du vil læse om de bedste råd vi har, har vi samlet dem her.


ZANZIBAR ROCK RESORT. Lad os bare starte med det bedste først. Dette hotel var for lækkert! Placeret på en sten i en lille bugt, er det totalt afskåret fra hvad end hazzle og dazzle og strandsælgere der ellers findes nær mange andre strandhoteller. Da vi besøgte hotellet i 2014 var det lige åbnet, og poolen var ikke færdig endnu - der for kunne vi kun dyppe os i vandet når tidevandet var på sit højeste. Nu kan jeg se på billeder at poolen er færdig - hvilket kun gør dette hotel endnu mere attraktivt i mine øjne! I kan se opdaterede billeder her.


Kunne tage tilbage til Zanzibar bare for at ligge her i en uge ... Og jeg plejer ikke engang at læse bøger...


Vi boede på hotellet i 4 nætter, men kunne godt være blevet et par ekstra. Det var virkelig rart at være så tæt på både vand, strand og ro og fred. 

I lavvande kan man gå ud til hotellet.


Vores hytte og liggestole. Lige i vandkanten!


TWISTED PALM LODGE - Der er nok at steder at bo på Zanzibar. De fleste strande har masser af hoteller og med bredde hvide strande, virker det ikke crowded. Så det er ikke svært at finde et lækkert resort. Men hvis man lige som os, er vilde med blande det luksuriøse resort-liv med det simple beach cabana liv, så er der længere mellem snapsene i Zanzibar. Men hvis man gerne vil træde direkte ud af sin strandhytte og mærke sandet mellem tæerne, kan vi anbefale Twisted Palm Lodge.


Restauranten på Twisted Palms står på stylter direkte på stranden. Strandhytterne ligger bag liggestolene på billedet og har en skøn simpel og hyggelig afrikansk stil. Hvis man vil spare lidt penge, er der også hytter der ikke ligger direkte på stranden, men på en bakke bag ved. Vi vil dog altid vælge at betale lidt ekstra for at vågne til denne udsigt. Twisted Palms har italienske ejere, men lokale ansatte. De er alle meget hjælpsomme og venlige. Hver dag køber restauranten frisk hav-fangst af de lokale fiskere - hvilket blandt andet betød vi spiste frisk krabbe hver dag til frokost 😋


Simpelt, men åh så fråderen at spise, når man kan dufte havvandet samtidigt!


På Twisted Palm arrangerer de ture til de den nærliggende landsby Bwejuu, hvilket vi virkelig nød. Snorkelturen med en lokal fisker var aldrig gået gennem danske sikkerhedskrav, så der skal man virkelig være klar på eventyr. Da er det klart mere sikkert, at arrangere en tur med de større resorts. 


Besøg i den nærliggende landsby - fyldt med fotoglade børn 😉


En anden fordel ved Twisted Palm Lodge er, at den ligger virkelig tæt på den verdenskendte restuarant The Rock Restaurant.

THE ROCK RESTAURANT:  Kendt for sin fantastiske beliggenhed på en lille stenformation ude i vandet, var det en no brainer, at vi skulle prøve denne restaurant nu vi var i nærheden. Og det var en fantastisk romantisk oplevelse.Man skal ikke tage på The Rock for maden - den er så men ganske udemærket, men intet specielt. Hvad der derimod er helt fantastisk - er restaurantens beliggenhed. Vi kom da der stadig var lyst. Restauranten hentede os i en lille båd. Derefter startede vi med et glas hvidvin på restaurantens udendørs terrasse mens solen langsomt gik ned. Vi fik et bord tæt ved terrassen og bestilte alle de skaldyr vi kunne komme i nærheden og kølig afrikansk hvidvin til at gøre os tilpas tipsy mens bølgeskvulp ramte restauranten. Næsten for romantisk! Da vi skulle hjem var tidevandet ude, så vi kunne gå i land. Hvis vi nogensinde kommer til Zanzibar igen, skal vi klart besøge The Rock Restaurant igen ❤️


PRISON ISLANDNår man er på Zanzibar, skal man gøre sig selv den tjeneste at tage et stop i Stone Town. Ikke er alene er det en charmerende flot gammel by fyldt med liv og sjove butikker. Og et meget levende miljø langs kajen om aftenen. Derudover nød vi meget, at tage en af de mange både fra stranden på en tur til Prison Island eller Changuu Island som den rigtigt hedder. 

Udsigten fra den lille båd til Prison Island


Prison Island fortæller den forfærdelige historie om slavehandlen der i mange år foregik fra Zanzibar. Det er et skrækkeligt emne, men en vigtig historie at få med, mens man besøger en ø der ellers nemt kan virke som paradis. Det er vildt at tænke på, hvor mange uhyrligheder der er sket på de fantastisk smukke bountyøer. 

Ud over at fortælle slavehandlens historie via det historiske fængsel, byder Prison Island også på andre, mere hyggelige, historiske indbyggere. Øen er nemlig hjemstavn for nogle gamle skildpadder.

Nogle af skildpadderne er over 100 år gamle. Og virkelige søde! Hvis man beder om det, kan man få båden til at holde pause uden for øen, så man kan få sig en dukkert i det smukke klare vand. Nogle af bådene har også snorkeludstyr man kan låne til en hurtig snorkeltur. Gå ikke glip af en tur til Prison Island hvis du er i Stone Town.


#zanzibar #prisonisland #bountyferie #rejse #ferie #travel #theRock #Anbefalinger

#Tanzania


36 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page