top of page
Søg
  • Forfatters billedeCillezulli

Forlænget weekend i Berlin


Da mit job bragte mig på en konference i Berlin, udnyttede jeg muligheden for en forlænget weekend i den tyske hovedstad. Jeg har været i Berlin nogle gange, men det er ved at være nogle år siden. På et tidspunkt var der en underlig (forkælet) stemning i København hvor Berlin var meget been-there-done-that agtig, og folk prioriterede ikke at besøge byen. Måske det smittede, eller jeg bare ikke lige havde en mulighed, men efter mine seneste dage i Berlin, er jeg alt andet end færdig med den by. Hvis folk er blevet trætte  af Berlin er det fint med mig - mere plads til os andre. Herunder skriver jeg lidt om nogle steder jeg klart kan anbefale på din næste storbysferie i den skønne kreative by!


Berlin er også bare en vildt hyggelig by at gå rundt i - fyldt med grønne områder, grafitti og caféer.


Where to dine...

Vi spiste på nogle gode restauranter - primært tæt på Mitte eller Kreuzberg. Men Berlin er næsten lige så cykel-venlig som København, så hvis man ikke har noget i mod at cykle 20-30 minutter, er der ingen bydele man ikke kan nå.

MITTE:

Dudu: En vildt hyggelig og centralt placeret sushi/fusion restaurant. Her kan man sidde udendørs, afskærmet fra vejen, eller sidde indendørs med nærmest bar/lounge stemning. Hipt og lækkert - og god sushi til en brøkdel af danske priser. Du kan også få en god drink her, så det er perfekt til en fredag eller lørdag inden en bytur. Bestil bord via deres hjemmeside

Monsieur Vuong: Den mindst hemmelig hemmelighed i Berlin - den lækre vietnamesiske restaurant! Jeg har efterhånden været på Monsieur Vuong 4 gange.  Hver gang jeg kommer til Berlin er jeg bange for, at det ikke længere er fedt, men det holder bare hver gang. Lækker billig mad. Fed stemning. Mange mennesker. Man kan ikke bestille bord, men folk står altid artigt i kø - og så går køen altid stærkt. Tysk køkultur ftw! Dette er et perfekt sted til den dag man lander - uhøjtideligt og let!

Og så fejler drinks hos Monsieur Vuong heller ikke noget...


KREUZBERG:

Santa Maria: Mexicansk mad på Oranienstrasse. Hyggeligt lille uformelt sted, med god (og billig) mexicansk mad og drikke. Perfekt søndagsmad hvis du er i området. Generelt et hyggeligt område med mad fra alle verdenshjørner.

Sage Beach: Maden på Sage er ganske formidable - men det er restaurantens placering der vandt mit hjerte. Det fede ved Berlin er, at der er så mange små kroge og gemmesteder med fede caféer og barer. Ofte i steder man aldrig ville have overvejet at lede. Og Sage er placeret ned mod Spree, med en lille strand, en strandbar, et strandet sørøverskib(!), food trucks og kulørte lamper, olietønder med ild osv osv. Gennemført hyggeligt! Selv hvis du ikke vil besøge restauranten, skal du da besøge stranden. Og så er der et Zalando-outlet lige ved indgangen 😉Köpenicker Strasse 18-20, Berlin!

Strandhygge midt i Berlin - Sage Restaurant.

Gennemførte detaljer hos Sage.


Where to brunch...

Vi spiste Brunch lørdag og søndag formiddag. Og det lader ikke umiddelbart til, at der er mangel på gode brunch steder i byen.

Silo Coffee: Lækkert morgenmadssted i Friedrichshain. Hvis du synes køen er for lang til din kaffe-trang, er det fyldt med andre lækre kaffesteder i samme gade/område. Der er loppemarked om søndagen og generelt er Friedrichshain et ret hyggeligt område at slentre rundt i. Maden og kaffen på Silo Coffee er dog ventetiden værd - rigtig godt sted!

No fire no glory: Ligger i det hyggelig område mellem Mitte og Prenzlauer Berg. God udvalg af morgenmad/brunch. God kaffe. Super venlig betjening og lækkert roligt område at sidde udendørs i og spise. Der ligger et lille marked på gaden lige bag, og andre gode shopping muligheder/special butikker. Café Anna Blume er en anden populær café i området.

No fire no glory i Prenzlauer Berg.


Where to shop...

Svaret kunne nemt være: overalt i Berlin, for hold nu op hvor er der mange shoppemuligheder hvis bare man går langs google maps 'gule gader'. 

Vintage shopping: I Mitte gik vi blandt andet i Garments Vintage og Pick n Weight, hvor man betaler tøjet i kilopris. Området med disse butikker omkring Hackerscher Markt i Mitte er generelt et ret godt shoppe-område alla strøget i København.

Friedrichstrasse (omkring banegården) er et godt sted at shoppe mærker man kender som Zara, H&M etc -men til de dejligt billigere priser man kan få i Tyskland.

Kastanien Allé: Jeg husker faktisk denne gade som et lidt bedre shoppested, end jeg synes den var denne gang, men jeg var måske heller ikke helt i shoppe hopla. Her er dog stadig mange gode butikker og generelt er Prenzlauer Berg et hyggeligt shoppeområde.

Husk at der også er lukkedag om søndagen i Tyskland - så shopping er en lørdagsaktivitet.

Vintage shopping i Mitte


Where to coffee...

Berlin vrimler med hyggelige cafféer, så det bliver nok ikke et problem. Men nogle kaffepauser, er værd at gå lidt ekstra efter.

Hvis du går langs Kastanien Allée mod Mitte og trænger til en kaffepause, er der en hyggelig lille café i City Park der hedder Rosengarten. Her er der udsigt over parken og ingen billarm.

Hvis du er i Kreuzberg er Falckenstein Strasse fyldt med hyggelige små caféer. 

Men det absolut bedste sted at drikke en kaffe i Berlin er på Klunkerkranich! Klunkerkranich er en rooftop café/bar/musiksted, fyldt med små bede og grønne haver. Det er gratis at komme ind på tagterassen, men man kan vælge at donere til de frivillige gartnere der holder tag-toppen grøn. Det kan koste entrée hvis der er livemusik, men det er et spørgsmål om et par få euro. 

Klunkerkranich ligger i Neuköln og det kan måske afskrække nogen fra at besøge den lækre og hyggelig rooftop, men det er en ganske hyggelig cykeltur gennem Kreuzberg, er virkelig cykelturen værd! Klunkerkranich ligger på toppen af Neuköln Arcaden som er et virkelig sørgeligt shoppingcenter, om det er nemt at tro man er gået forkert. Men man skal blot tage elevatoren til P5 og gå det sidste stykke op derfra. Og så er det bare at nyde udsigten, stemningen og kaffen/øllen 😉

Fantastiske hyggelige Klunkerkranich rooftop bar.

Lad ikke evt dårlig vejr afskrække dig - man kan sagtens sidde inde på Klunkerkranich.


What to do...

Det er sjældent man keder sig på storbysferie, men hvis det ikke er nok med shopping, kaffe og god mad, er her nogle tips til ting jeg hyggede mig med i Berlin.

BERLIN TEMPELHOF: Den gamle lufthavn har en fascinerende historie (som nærmest alt andet i Berlin) og man kan komme på en guidet tur rundt i den nedlagte lufthavn hvis man gerne vil høre en masse om det. Eller man kan gøre som de fleste berlinere gør, og bruge området som en park. Vi valgte at tage vores cykler og have det sjovt med at cykle, sidde og lave photoshoots på en faktisk landingsbane! Området er flittigt brugt i weekender og på solskinsdage, så man kan sagtens hygge sig der nogle timer. Noget lidt andet end de fleste andre by-parker.


LOPPEMARKED: Der er fyldt med loppemarkeder i Berlin hver weekend i sommerhalvåret. Det mest kendte er ved Mauerpark hver søndag, men du kan også finde loppemarkeder i Friedrichshain eller som herunder ved Cassiopeia


MINDESMÆRKE FOR EUROPAS MYRDEDE JØDER:  Selv hvis du ikke er til museum eller historiebøger, emmer Berlin er dens historie under både den kolde krig og anden verdenskrig. En måde byen har vist dens sorg over de forfærdelige der skete mod jøderne under anden verdenskrig er med et flot og kæmpestort mindesmærke. Der er ingen officiel udtalelse om hvad de mange sten på rad og række symboliserer men mange ser det som kister eller gravsten. Stedet er et populært tilløbstykke for folk der gerne vil tage billeder i det fotogene monument. Om man synes det er upassende eller ej, er vel op til den enkelte. Jeg læste argumenter både for og i mod, og byen har i hvert fald valgt at tillade at tage billeder der.

Mindesmærke for Europas myrdede jøder. 


MINDESMÆRKE FOR HOMOSEKSUELLE FORFULGT UNDER NAZISMEN: Anderledes sober er stemningen ved det mindre besøgte mindesmærke på den anden side af gaden (i Tiergarten), hvor en enkel sort boks viser endeløse kys mellem homoseksuelle mennesker foran skræmmende billeder af forfulgte homoseksuelle. Absolut et besøg værd. Designet af en dansk-norsk kunstnerduo.

Mindesmærke for forfulgte homoseksuelle.


GÖRLITZER PARK har en sjov Christiania-agtig følelse. Man kan sagtens bruge parken til at gå en tur, slappe af eller lign. Men parken byder også på indendørs minigolf og en svømmehal. Så hvis man gerne vil slå nogle timer ihjel, er denne park også et godt bud.

EAST SIDE GALLERY: Her kan du se noget af muren der stadig står - fyldt med grafittikunst og desværre også en del gadesælgere og gøgl. Det betyder ikke, at stedet ikke er et besøg værd - du skal blot være forberedt på, at der er en del turister. Men hvis man elsker grafitti er East Side Gallery heldigvis ikke det eneste sted i Berlin du kan se det. En god idé er blot at gå på opdagelse i bydelen Kreutzberg - her er der masse af photo-fantastic-instagramable grafitti - og slet ikke lige så mange turister!

East Side Gallerys mest kendte Mural

Mindre kendt, men stadig ret svedig (og instagramable) grafitti i Kreutzberg.


WHEN IN BERLIN - DRINK BEER! Ej okay det er ikke et tip - men noget af det bedste ved at være på ferie, er nu altså, at man kan tillade sig en lille eftermiddagsbrandert, og Berlin har rigeligt med muligheder for at smage fantastisk gode øl - til ingen penge!

#berlin #weekend #storbysferie #rejsetips #rejseblog #ferietips #travelblog #tyskland

84 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page