top of page
Søg
  • Forfatters billedeCillezulli

Fantastisk ø-liv på Nusa Lembongan & Nusa Ceningan

Opdateret: 13. apr. 2019


Da Esben og jeg besøgte Bali i sommeren 2018, var dette et af mine favorit stop. Hvis du er til strand, sol, Island Life og flot natur og afslapning, er Nusa-øerne et must! Jeg læste, at Nusa-øerne er det Bali mange leder efter, men få finder. Det kan jo være svært sådan objektivt at vurdere, men det var i hvert fald præcist det Bali jeg havde ønsket mig 💖

Det er ret nemt at komme til Nusa Lembongan fra Bali. Når man kommer til Sanur er der fyldt med bådture fra Stranden. Vi tog med Marlin Tours. Jeg har ingen idé om de var hverken de billigste eller bedste, men vi var godt tilfredse. Vi havde booket hjemmefra, men det havde nok været lige så nemt at finde en tur fra stranden. Nogen gange er det bare rart at have det praktiske på plads.


Mushroom Beach

Vi boede på Mushroom Beach på Nusa Lembongan. En sød lille strand med en del mere charme end hovedstranden Jungut Batu. Desværre er også Nusa Lembongan ved at få sin portion turister og hver dag var der rigtig mange overfartsbåde med nye ankomne der lagde til på Mushroom Beach. Det gjorde dagene lidt travle. Men aften og morgen var der stille og roligt. Det gode ved at bo på Mushroom Beach var den flotte udsigt og at der lå en del hoteller med gode restuaranter, så man kunne gå langs sandet og hygge sig hver aften.

Vi boede på Lumbung Bali Huts. Nogle fantastisk søde små hytter der lå lige bag stranden, med flot havudsigt fra altanen. Og så kostede de nærmest ingenting. 250 kr pr nat. Jeg synes den slags hytter er død-charmerende og vi var virkelig glade både for hytten, udsigten, placeringen og især servicen på hotellet. Kan virkelig anbefales!

Udsigten fra morgenmaden.

Vores egne simple hytter havde naturligvis ikke en pool - og når stranden var lidt for travl i dagstimerne, var det virkelig skønt, at have en Pool Beach Club som nabo 🙂 Vi lagde os ind til Le Nusa Beach Club, nabohotellet, hver eftermiddag når vi kom hjem fra tur. De krævede ikke noget af os - men vi købte naturligvis en drink eller cola mens vi var der. Søde ansatte og lækker pool med udsigt over vandet. God stemning!


Devil's Tear

Noget af det aller-hyggeligste ved at bo på Nusa Lembongan eller Nusa Ceningan er, at der ikke er meget biltrafik. Til gengæld er der masser af scootere. Vi havde ikke kørt meget scooter før, så Lembongan var det perfekte sted at få lidt mere erfaring. Trafikken er rolig (i forhold til Bali, alt er relativt) og alt er i scooter-afstand. Det var bare så hyggeligt at køre afsted på scooter og udforske de to små øer. Vi gjorde blandt andet et stop ved Devil's Tear. 

Ved Devil's Tear rammer havets bølger klippeskranten med en fantastisk kraft så der står kaskader af vand op i vejret. Det er ret så hypnotiserende at stå og se på, og vi brugte alligevel en time på at stå og fange billeder, videoer, boomerangs etc. Lige når man ankommer står der en mase turister ved 'indgangen', men hvis man går ned langs stien, har man næsten området for sig selv. Man skal bare passe sig selv - jeg tror ikke man kan overleve at falde i.


Nusa Ceningan

Så meget som jeg elskede Nusa Lembongan, tror jeg næsten jeg elsker Nusa Ceningan mere! Den lille nabo-ø har måske færre smukke strande i den konventionelle forstand, men vandet mellem Ceningan og Lembongan. er så fantastisk smukt, og hvis man booker et hotel med pool, kan man både bade i varmen og se det smukke vand! Når der er højvandet kan man også bade, men når der er lavvandet kan man nærmest gå over til Lembongan. Helt fantastisk smukt! 


Skulle vi afsted igen, ville vi booke et hotel på Ceningan i stedet. Eksempelvis Le Pirate Beach Club hvor vi tilbragte en eftermiddag med god mad og hjemmelavet lækre juices. De fleste steder på Nusa-øerne lader dig låne pool mod at man spiser der, så tag badetøjet på/med når I kører rundt på jeres scooter og hold ind hvor du har lyst. Hvis det er ikke en fantastisk ferie-følelse, så ved jeg ikke hvad er!

Se bare de har smukke søde huse man kan leje ved Le Pirate Beach Club. Et dejligt sted med god stemning, en lille pool og fantastisk udsigt over til Nusa Lembongan. Ud over Le Pirate er der også hyggeligt på The Sands og Sea Breeze. Men faktisk virkede de fleste steder på Nusa Ceningan ret hyggelige, så det er bare at gå på opdagelse på Booking eller lign 🙂


The Blue Lagoon

Når man nu kører rundt på Nusa Ceningan og hygger sig, skal man gøre sig selv den tjeneste, at gøre et stop ved Blue Lagoon. Kør efter Google Maps - skiltning er ikke en stor ting på hverken Nusa Lembongan eller Ceningan. Jeg havde godt hørt om det flotte blå vand, men havde slet ikke forestillet mig, hvor smukt det i virkeligheden ville være. Meget fascinerende. 

Hashtag no filter og alt det der!


Lige som ved Devil's Tear er der flotte kaskader af vand der rammer klippesiderne og med den flotte blå farve, er der bare ekstra meget lækkerhed at se på. Vi var meget begejstret! Ved siden af Blue Lagoon ligger en café der hedder Mahana Point. Herfra er der vipper man kan hoppe i havet fra. Da vi var der, var bølgerne for vilde, men ellers er det fristende at tage en dukkert i det smukke vand.Alt det andet...

Vi var vilde med Nusa Lembongan og Ceningan. Ikke fordi det er de bedste bade-strande vi nogensinde har set, men fordi de er rigtig hyggelige og fyldt med hyggelige caféer og afslappende steder. Vi er kun kede af, at vi ikke var der længere tid, for så ville vi også have besøgt Nusa Penida, hvilket vi ikke nåede denne gang. Men som min yndlingsrejseblog ontrip.dk skriver: 'Der skal være noget at komme tilbage efter...' Nusa Lembongan og Ceningan kunne vi godt finde på at besøge igen...

Mette og Martin Rejser har skrevet lidt tips til Nusa-øerne også. Vi var rigtig glade for de fleste af dem. De har en kørselsvejledning til en hemmelig strand. Den var nok øde (vi var de eneste der), men den var også lidt beskidt og rå. Så det afhænger igen af hvad man er til. Men deres blog om Lembongan kan klart anbefales at tjekke ud også.

Derudover er der bare tilbage at ønske jer en rigtig god tur til Lembongan - det er altså et must når man besøger Bali!


#NusaCeningan #NusaLembongan #Bali #Rejseguide #Ferietips #rejseblog

397 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page