top of page
Søg
  • Forfatters billedeCillezulli

Disneyland❤️🐭


Jeg var 14 år gammel første gang jeg besøgte Disneyland i Los Angeles med min familie. Og efter at have ønsket mig det besøg hele min barndom, var det så vildt at opleve, at man ikke blev skuffet. For det var alt hvad jeg håbede på og mere til. Og så har jeg været så heldig at finde mig en mand der er lige så nørdet som mig, så vi kan tage på voksenferie sammen i The Happiest Place on earth 😉 

Herunder har jeg samlet lidt tips og tricks til din Disneyferie!


Disneyland er da for børn?

Lad mig lige starte med at aflive den største myte - at man skal have børn med for at tage i Disneyland. Faktisk ser jeg tit børn der får diverse hysterianfald i Disneyland, fordi de slet ikke er store nok til at håndtere lange køer, al den legetøj der er for dyr og overload af sukker. Hver gang tænker jeg: "kom igen når du er voksen - det er meget sjovere". Voksne mennesker der ikke gider i Disneyland, må bare have glemt deres indre legebarn tror jeg. Og så er der nok også bare en del voksne ikke forstår hvor hyggeligt det egentlig er. Så hermed en opfordring - afsted til Disneyland, også selvom du ikke har børn!


Paris, Orlando eller Anaheim?

Det originale Disneyland ligger i Anaheim i Los Angeles og åbnede i 1955. Siden er der åbnet parker i hele verden: Orlando i Florida, Paris i Frankrig, Tokyo i Japan og Hong Kong og Shanghai i Kina. 

Det vigtigste at forstå er, at alle parkerne grundlæggende er bygget ens op - både i udseende og forlystelser. Men der er naturligvis også en del forskelle. I hver Disneyland findes der flere forskellige parker - disse kan variere meget fra sted til sted, mens især hovedparken Magic Kingdom (den med slottet) er meget ens. Vi har (endnu) ikke besøgt Disneyland i Kina eller Japan, men herunder lister jeg ulemper og fordele ved de andre parker.


ANAHEIM: En af fordelene ved Anaheims placering er åbenlys: der er sommer året rundt. Og så er det jo på mange måder også Disneys hjemmebane tæt på Hollywood. Alle sange og liveshows er således også på amerikansk, hvilket gør det nemt for danskere som os at være med - vi er jo vant til også at se og høre Disneyfilm og -sange på originalsprog. Jeg har hørt at Disneyslottet i Anaheim er det mindste, men når man er der, føles det nøjagtigt lige så stort som de andre. Det er igen vigtigt at understrege, at der findes forskellige parker. Én af mine veninder var lidt skuffet efter et besøg i Anaheim, men det viste sig hun kun havde været i Disney Studio Parken, ikke i Magic Kingdom. Det bedste man kan gøre er, at købe en park-hopper-ticket, så man både kan se Magic Kingdom og Disney Studio. 

PARIS: Paris har den fordel, at det ligger tættere på DK, så det er faktisk meget nemt at komme på en weekendtur til Disneyland. Første gang vi besøgte Disneyland i Paris var jeg nervøs for, om de ellers så arrogante franskmænd kunne leve op til det vanvittige serviceniveau vi kender fra USA. Men på en eller anden måde har de formået at samle alle de sødeste franskmænd i Disneyland og skabe nøjagtig samme stemning som i Anaheim. Ulempen er, at eksempelvis det store afsluttende show hver dag, har en blanding af sangene på fransk og originalsprog. Derudover er der jo også noget med vejret. Vinterhalvåret er lige en kold nok fornøjelse at stå og se parader etc i. Men vi har været afsted i efteråret, og det var fint.

ORLANDO: Disney World er det største af alle parkerne - med hele 4 theme parks: Epcot, Animal Kingdom, Disney Studios og Magic Kingdom. For mig at se har det sine fordele - især Animal Kingdom var jeg helt pjattet med, men det hele bliver også meget stort. Man skal eksempelvis med bus mellem parkerne, hvor man både i Paris og Anaheim kan gå mellem dem. Hvis man er førstegangsbesøgende ville jeg starte et andet sted, da det ærlig talt er lidt overvældende stort.


Tips & Tricks


Fodtøj: Først og fremmest. Man går ufattelig mange kilometer sådan en dag i Disneyland. Så tag for pokker gode sko på. Og helt ærligt, så hav også en ipren i tasken, for man kan også få ret ondt i ryggen af at stå og gå så meget.

Tidspunkt: Vi kommer gerne til parkens åbning for at få mest ud af dagen, men nogle gange har parken haft særligt åben for folk der bor på hotellerne, såkaldte magic hours, så det er ikke nødvendigvis fordi man kommer til en tom park. Ikke desto mindre kan man stadig finde kortere køer her. Derudover er det altid mest travlt midt på dagen. Så nå en masse rides i starten og slutningen, og nyd parader og gåture midt på dagen. Som udgangspunkt tømmes parken hen mod aften og køerne bliver meget kortere.

Fast-pass: Her er forskellige systemer i de forskellige parker. I Orlando skulle vi booke dem online (og i god tid i forvejen) og i Paris skulle de hentes ved stande - gerne som det første når man kom ind i parken. Fast pass betyder at man får en billet til et tidsrum til en given ride, og så kommer man i en hurtigere kø end alle andre. Jeg har det ambivalent med det. På den ene side er det fedt at man er sikret kort kø til nogle rides - på den anden side skaber det bare længere ventetid i den normale kø, hvilket for mig er meget udansk. Uanset hvad - undersøg fast pass mulighederne i den park du skal besøge. Det er virkelig surt ikke at få udnyttet de muligheder for at prøve nogle rides uden timelang kø.

Kø-livet: der er ikke så meget andet at gøre end at væbne sig med tålmodighed. Hent app'en og hold øje med tiderne, men ved de mest populære rides, er det bare med at bide det i sig. Disneyland har dog også den politik, at hvis man bare stiller sig i køen før parkens officielle lukketid, når man igennem. Og efter lukketid er der ikke længere fastpast-billetter eller lign der skal ind foran, så der går køen hurtigere. Men ellers har jeg nu altid været imponeret over hvor gode de er til at få køerne til at flyde og være sjove at stå i. Dette er for mig mest sandt i Anaheim og Paris - ikke Orlando, hvor de mange fast-pas ride gjorde det helt umuligt at stå i kø uden fast-pass. Ved de vildere rides er det også altid muligt at gå efter single-ride køen. Det plejer at gå okay hurtigt.


Parader og shows: Det er en god idé at planlægge sin dag ud fra paraderne og de forskellige shows. Det er nemlig vigtigt at huske på, at Disneyland er meget mere end lange køer til rides. Der er både de forskellige parader og små kringelkroge man kan gå rundt i, uden at stå i kø. Og så er afslutningshowet bare stadig så vanvittigt imponerende at jeg ikke fatter hvordan de bliver ved med at overgå sig selv!

Rides: Det kan være ganske uoverskueligt at ankomme til parken og derfra beslutte sig for hvilke rides man vil på. Man kan google lidt hjemmefra, men hvis man glemmer hvad de forskellige rides hedder, er et godt tip, at tage et kort over parken ved ankomsten, og så kigge på markeringerne ud for hver forlystelse. Hvis man enten skal være ret høj, eller ikke må være gravid eller syg, er det ofte de vildere rides. Og på den måde kan man få et overblik over, hvor lidt eller meget der forskellige forlystelser kommer til at give sig i maven eller om de nærmere skal opleves for hyggens skyld😊

Mad: Uanset om du besøger Disneyparker i USA eller Europa, er det primært sukkerholdigt mad man kan få. Og når man så går rundt en hel dag, kan man virkelig godt få brug for noget andet en hurtig energi. Så det er en god idé at have sund snack i tasken. Hvis du skal købe mad i Disneyland er det en god idé at gøre det via app'en og springe køen over. Generelt er det en god idé at udnytte alle muligheder app'en giver dig. Og der er gratis WIFI i Disneyland, så den er nem at bruge. Husk også, at der er masser af småbutikker på 'Main Street USA' hvor man kan købe en masse forskellige godter som Mickey Pretzels, Candyfloss og fransk nougat 😋


Hvor skal man bo?

Vi har kun én gang boet på et Disneyhotel. Ren og skær fordi vi gerne vil spare penge. Det er meget nemt at komme til og fra Disneyland, men når man vælger et hotel væk fra parken er der naturligvis mere transporttid. Og så er det også bare død charmerende at bo ved Disneyland. Men når det er sagt så er det også det man betaler for - for selv på Disneyhoteller er der kø, og man skal eksempelvis melde i hvilket tidsrum man gerne vil spise morgenmad for at de kan få puslespillet til at gå op med alle de mennesker. 

Jeg drømmer om at komme tilbage til Disneyland og bo på et Disneyhotel igen, for det er klart den hyggeligste måde at besøge parkerne. Især i Anaheim og Paris. I Orlanda er der nærmest en Disney-by der hedder Disney Springs, og igen bliver det meget for overvældende og stort. I paris boede vi på Disneys Newport Bay Club. Og det var så fint. Og så blev vi selvfølgelig mødt af Pluto da vi tjekkede ind. De fleste steder er der mange billige hotelløsninger tæt på parkerne, så lad det være op til jeres budget om I vil tage en pakkeløsning.


Antal dage og billetter

Vi er altid gået for minimum 2 dage, for at man ikke føler man skal skynde sig alt for meget. I Orlando kan man sagtens bruge mere, men så begynder man måske også at blive lidt træt af Disney-ræsset, hvor man i Paris sagtens kunne bruge tid i parkerne og i Disney Village som er navnet på gaden før man kommer ind i parken, hvor der er sjove restauranter, biograf og shows. Det hele er ligesom samlet ét sted, hvilket gør det mere overskueligt at tilbringe tid i.

Uanset hvad, anbefaler vi park-hopper billetterne. Det er kun lidt dyrer end at købe til én park, og det er så lækkert at have friheden til at gå fra park til park alt efter humør og kø-tider.



Jeg glæder mig allerede til næste gang turen går til Disneyland. Måske i Tokyo til sommer? Jeg vil afslutte her med endnu engang at understrege, at Disneyland langt fra kun er for børn. Så tag endelig afsted hvis I får muligheden!


#Disneyland #rejseguie #rejsetips #Disneyworld #travel #travelblog #paris #orlando #anaheim

53 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page