top of page
Søg
  • Forfatters billedeCillezulli

Den perfekte efterårsferie - Strasbourg, Alsace!


Noget nær den perfekte efterårsdestination! Smukke landskaber, lækker mad og masser og atter masser af gode vine - og gode undskyldninger til at drikke den!

Min bedste veninde Kirsty og jeg, har en fantastisk tradition med at tage på ferie eller weekendtur sammen. På mange måder er jeg nærmest ligeglad med destinationen, så længe jeg får kvalitetstid med Kirsty - men vi har nu alligevel valgt nogle ret fede steder. Og sidst tog vi på en rigtig pensionisttur - og besøgte Strasbourg i Frankrigs smukke Alsace-region.


TUREN DERNED: Da vi havde besluttet, at årets efterårstur skulle gå til Strasbourg, gik vi igang med at lede efter flybilletter - og blev lidt overrasket over hvor dyre de var. Åbenbart er der kun en lille lufthavn i Strasbourg - og pga Europa Parlamentet, er der altid rift om dem, og derfor svært at finde billige afgange. Men - så fandt vi nogle billetter til Frankfurt med Lufthansa. Og selvom man næsten ikke orker ikke-direkte fly for så kort en rejse, var der virkelig mange penge at spare ved at tage den løsning. Lufthansa arrangerer nemlig hele rejsen til Strasbourg, således at du i Frankfurt bare skal skifte til en bus, der så 2 timer og 20 min senere, afleverer dig midt i Strasbourg, ved deres tog-station. Der gør naturligvis rejsen lidt længere, men nem, billig og direkte ind til bymidten. Spørg efter vej til bussen i Frankfurt lufthavn - det var ikke nemt at finde via skiltene.


Østrig eller Strasbourg? 😉


BYEN/LA PETITE FRANCE: Vi tog afsted uden lejebil, hvilket betød, at vi havde nogle dage, til bare at bruge i Strasbourg - og man kan nu også sagtens få en del tid til at gå, med at spadsere rundt i den idylliske midtby, også kaldet La Petite France. Den er smuk, idyllisk og rimelig turistet. Der er en del souvenirboder, restauranter der serverer ret dyre lokale retter og ja, turister. Men efteråret måske ikke det mest crowded, og hvis man holder sig fra de største veje, kan man sagtens finde nogle stille og rolige steder. Og så er den ekstra pris for dinner with a view til at leve med. Og så er der også mange hyggelige shoppinggader.


KANALRUNDFART, BOTANISK HAVE & DOMKIRKEN: Vores dage i Strasbourg gik i højgrad med at lege traditionelle ærke-turister. Vi besøgte blandt andet Domkirken Notre Dame De Strasbourg. Katolske kirker er jo altid vældig imponerende og i Strasbourg er de især stolte af deres astronomiske ur. Hvis man er til kirker og den slags er det et besøg værd - ellers var vi lidt underwhelmed. Men smukt.

Vi tog også på en flot 'kanalrundfart' på floden der går forbi både La Petite France og Europa Parlamentet. En fin og smuk måde at få et indblik i Strasbourgs og Alsaces historie som grænseland. Det er jo bare altid hyggeligt at komme ud at sejle lidt. 


For at komme lidt væk fra det mest turistede Petite France tog vi en gåtur til byens universitet. Ved siden af ligger en lille beskeden men hyggelig botanisk have. Vi havde en idé om, at vi måske kunne finde en masse hyggelige caféer i området omkring universitetet. Der var nogle stykker, men området var egentlig ret stille og poleret, så vi fandt ikke en typisk 'universitetsbydel', som ellers plejer at være en god måde at finde liv i de fleste storbyer. Men selve universitet var ret imponerende og flot at gå rundt i. Og så er Strasbourg altså bare en smuk smuk by at vandre lidt rundt i, så vi fik set lidt andet en Petite France og det kan anbefales.


VINSMAGNING: Det er næsten synd, at tage til Strasbourg uden også at komme lidt ud i det omkring liggende smukke Alsace. Der er en del småbyer omkring Strasbourg der er rigtig smukke - og en række af muligheder for at komme på vinsmagning. Vi bookede en tour fra Strasbourg og tog en halv dag ude af byen. Og det var en rigtig smuk tur! Vi havde guiden for os selv, da ingen andre havde booket. Turen startede med et stop i Obernai. Det var fint at se den charmerende by, men også et meget hurtigt besøg. Hvis man er på cykel- eller bilferie vil jeg anbefale at tage en frokost på byens smukke torv.


Hvor hyggeligt det er, først at smage druen og derefter drikke den 😉


Efter stoppet ved Obernai kørte vi til den første vingård. Her spurgte vores guide, om vi havde lyst til at se vinmarken - hvilket vi naturligvis havde. Så smukt og hyggeligt at gå rundt blandt vinrankerne og tage billeder. Vi var på besøg i oktober og det var efter høsten, så der var kun søde dessert druer tilbage på rankerne - men det gjorde nu ikke noget. Til gengæld havde bladene fået en masse farve. Jeg kan ikke forestille mig en smukkere tid at besøge Alsace end når bjergene og skovene er i alle efterårets gyldne farver🍂🍃


Vores næste stop var ved et dødcharmerende økologisk winery der lavede skøn naturvin. Man må gerne smage og spytte - men det er da næsten synd - og når man nu er på ferie og med en chauffør til at køre, så kan man jo lige så godt nyde den gode vin til fulde. Så i bedste feriestil fik vi drukket os halv-snaldret allerede inden frokost, som vi spiste da vi kom retur til Strasbourg. Hvilken skøn dag i frisk luft og med vin der bare lige smager et tand bedre når man drikker den omgivet af vinmarker. Vi havde kun håndbagage med i flyet, så kunne ikke købe en masser lækker vin med hjem. Men vi købte en flaske til at nyde på altanen i vores Air B'n'b lejlighed. Vinsmagning er et must hvis man er i Alsace!


CYKELTUR: Endnu en god måde at komme ud at se lidt opland udenfor Strasbourg er på cykel. Der går en fantastisk cykelrute fra Strasbourg og langs Bruche Canal. Da vi lige havde fundet stien fra La Petite France, var resten af ruten bare lige ud langs nemt afmærket cykelsti. Google maps havde lidt problemer med at finde ruten, men det viste sig ikke at være et problem med så fint afmærkede stier. Og man bestemmer selv længden af ruten, da man både kan køre de ca 20 ud og vende om, eller man kan fortsætte længere, da der er en masse cykelruter i Alsace.


Vi lejede nogle bycykler i Strasbourg - Velhop. Det var sindsygt nemt og krævede ingen planlægning. Der stod bare en masse cykler ved Hovedbanegården, men der er mange andre stationer i byen. Dem kan du finde her. Her kunne man så med sit kort leje cyklerne, og betale når man leverede dem tilbage. Vi betalte 5 euro for at leje dem én dag. Så nemt og billigt - men heller ikke verdens bedste cykler at cykle 50 km på. Jeg var ret øm i både baller og ben da vi vendte hjem efter ca 50 km cyklet. 


Jeg bliver nok aldrig typen der bliver helt god til aktive ferier, så jeg kunne ikke forestille mig at skulle cykle en hel ferie. Men selvom det var en virkelig smuk og charmerende tut langs Bruche Canal, ville jeg gerne have været lidt længere væk fra Strasbourg, så man var kommet helt ud i vinmarkerne. Man kan overveje at cykle ud, overnatte i en lille by og cykle retur dagen efter. Eller man kan cykle afsted til en by der har togforbindelse til Strasbourg og tage cyklen med tilbage på den måde. Hvis du er mere aktiv end mig, kunne man også være kommet i vinmarker ved blot at cykle en 30 km længere. Men 80 km på bycykel blev for meget for mig 😉🚴


Velfortjent Alsace-vin på altanen.


MADEN: Alsace er et slaraffenland af lækker fransk mad! Fra specialiteter som Coq Au Riesling, Flammkuchen og Baeckeoffe, til franske lækkerier som Fois Gras. Det er næsten umuligt at at finde dårlig mad i Strasbourg - selv på de mest turistede fælder smager maden faktisk ok! Vi ville dog gerne ud og finde noget mere særligt, og kan især anbefale én restaurant : La Vignette


La Vignette laver fantastisk mad! Stedet ligger på en kedelig ucharmerende gade og ligner ikke meget udefra - og restauranten virker også mere som et ombygget hus, end en spisesal bygget til formålet, men det nu meget hyggeligt - og typisk indrettet for området, hvilket gør stemningen meget autentisk og u-turistet. Men maden var bare helt formidabel - og servicen lige så. Vi fik 3-retters med vin til hver ret. SÅ lækkert! Så hvis I trænger til at komme lidt væk fra La Petite France og turistfælderne, så tilbyder La Vignette lækkert fransk mad, med lokale vine og fantastisk service til meget rimelige priser!


Det var fantastisk med en smuk efterårstur til Strasbourg. Byen i sig selv er rigtig charmerende - men hvad der virkelig tager kegler, er muligheden for at komme lidt ud af Strasbourg og rundt i smukke Alsace. Vinmarkerne, farverne på bladene og den friske luft, giver masser af efterårsoverskud. Og så drak vi rigeligt med Glühwein, varm kakao og vin i alle afstøbninger - der også er godt for sjælen. Hvis vi kommer tilbage igen, vil jeg også besøge Klosteret Mont Saint Odile der også har en helt fantastisk udsigt over Alsace. Jeg ønsker dig en rigtig god efterårsferie i Alsace 🍂☀️


#Alsace #Strasbourg #vinsmagning #Obernai #Cykelrute #efterårsferie #rejsetips #frankrig #venindetur #Ferietips #cykelferie

230 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page