top of page
Søg
  • Forfatters billedeCillezulli

Crazy Ubud på Bali


Der er  nok ikke mange der har rejst rundt på Bali, der ikke har været et smut forbi Ubud. Og det er naturligvis til at mærke på antallet af turister der er i byen. Til gengæld skal man ikke mere end 5-10 minutter ud af byen, før der igen er stille sidegader med fantastisk udsigt over flotte kløfter eller rismarker. Og Ubud er på mange måder et turist-centrum, hvorfra alt kan lade sig gøre, så man kan sagtens tage  nogle dage eller flere på et godt hotel nær Ubud og tage på udflugter derfra. Men man skal ikke bo midt i Ubud - byen er crowded, stressende og fyldt med turister. I stedet skal du bo hvor vi boede: På Akasha ❤

Where to stay...

De første par nætter boede vi på Akasha Restaurant - New Earth Haven. Et helt fantastisk sted, som vi havde fundet via AirBnB. En af de slags steder man ser på instagram-billeder og drømmer sig hen til. Og da vi kom herhen, var det alt jeg havde drømt det ville være - og mere til! Akasha er måske det mest hippie-sted jeg nogensinde har været. Og jeg har været i bjergene nord for L.A. De serverer ikke kød, og har intet plastik (såsom sugerør eller vandflasker), og derudover er de vært for diverse ceremonier hver lørdag, hvor der danses omkring en bålplads og synges med på chants og kærlighedserklæringer til sig selv. Helt skørt, men meget sympatisk og hyggeligt. Der er gratis adgang til disse ceremonier for folk der bor der, men vi nøjes nu med at kigge på 😉

Hos Akasha New Earth Haven bor man i luksuriøse bambus-hytter i rismarkerne omkring restauranten. Der er udendørs bad og toilet, men hele hytten oser ellers af luksus. Alle detaljer er gennemførte og der mangler intet! Personalet er noget af det mest service-mindet og sødeste vi mødte og udsigten til rismarker er bare så skøn. At bo her er en oplevelse man sent vil glemme - og nok ikke noget man kommer til at opleve mange gange i livet.

3 min gang fra vores bambus-hytte til Akasha Restaurant.


Akasha ligger i landsbyen Keliki godt 20 min nord for Ubud. Fra Akasha kan de arrangere ture til de mest kendte udflugtsteder på Bali, og da vi bad om at blive kørt et mindre kendt sted hen, fandt de også en løsning på det. Derudover kan man låne scootere og køre på ture fra Keliki - og man kan også sagtens køre ind til Ubud. Jeg kan ikke anbefale Akasha - New Earth Haven nok. Jeg håber meget, at jeg kommer tilbage dertil en dag!

Akasha Restaurant - en hver hippies og hobitten-fans drøm!


Efter at have boet 3 nætter på Akasha New Earth Haven, rykkede vi lidt tættere på Ubud (men stadig 5-10 min kørsel fra den mest travle gade), da vi havde booket en luksus villa på Natura Villa Ubud. Da vi først ankom fik vi et fint værelse der både var stort og lækkert - men ikke helt som de billeder vi havde set på booking. Men så skiftede vi værelse og så fik vi præcist hvad vi havde set online - og hold nu fast det var lækkert! Kæmpe villa med udendørs privat lille pool og killer-udsigt!

Jeg synes det er lidt nederen, at man har værelser der ikke er som dem man har set på nettet - men omvendt er det virkelig også svært at være utilfreds da vi endelig fik det værelse vi havde set. Hotellet Natura Villa Ubud er generelt et ret gammelt hotel, og deres mad (ud over den lokale) er virkelig sørgelig. Men det værelse vi fik, var bare noget af det skønneste jeg nogensinde har prøvet! Så jeg ville gå uden ombooking.com, og skrive direkte til hotellet at I vil booke værelse 12. For værelse 12, er noget nært det bedste værelse man kan forestille sig!

Hvis man skal bo ved Ubud, synes jeg klart man skal bo i udkanten og med udsigt. Så hvis man ikke vil bo alle dage ved Akasha i rismarkerne (eller hvis der er udsolgt der), så skal man finde et sted som Natura Villa (villa 12), der er tæt på Ubud, men har udsigt over kløft og har en pool. Har også fået anbefalet Nandini Jungle Resort. Man skal bare huske på, at forventningerne til dyre hoteller ikke altid kan leve op til vesterlige standarder - så kom for udsigten og faciliteterne, og tænk mindre over service og maden.

Ved Ubud er der en Monkey Forrest - men selvom vi ikke boede lige op af den, fik vi alligvel besøg af aberne ved poolen i ny og næ. Der er bare mange aber i Ubud og omegn 🙂


Where to eat...

Inden vi kom til Ubud havde jeg set en masse instagram-opslag (seriøst - Bali må være det mest instagrammede sted i verden) af små og lækre caféer i Ubud. Hvad billeder sjældent viser er naturligvis larmen, travlheden og hvor utroligt crowded de små caféer ligger op og ned af hinanden. Hermed ikke sagt, at der ikke er mange søde små instagramable caféer - jeg blev bare for stresset og varm af at gå rundt i Ubuds gader, så magtede ikke lige at lede efter de rigtige steder. Jeg vil anbefale dig at have alle de steder du ønsker at besøge tydeligt markeret på dit kort inden du ankommer til Ubud, og tager din taxi eller scooter direkte dertil, for det er ikke en fodgænger-venlig by.

Ét sted må vi dog anbefale - også selvom man skal spise street food resten af ferien for at få råd til det. Mozaic er den lækreste restaurant jeg nogensinde har spist på i udlandet. Kokken har fået en Michelin-stjerne, og det er også lidt den Michelin-følelse man har, når man spiser det. Vi fik en fusion-menu med mad fra vesterlige-køkkener blandet med lokale ingredienser fra Bali. Maden var fantastisk. Servicen var fantastisk. Vinen var skøn. Hele oplevelsen var eventyrlig. Kan klart anbefales. Husk at bestille bord i god tid! Og at sætte penge af til det. Det er ikke lige så billigt som alle andre oplevelser i Asien.


What to do...

Det gode ved Ubud er, at det rigtig svært at kede sig. Herunder vil jeg skrive nogle af de ting vi tog os til mens vi boede i Ubud, men da Esben friede mens vi var der, må vi indrømme, at det også blev til en del dovne-dage i vores kærlighedsbobbel😉 Derfor er der nogle ting vi ikke fik set/gjort. Men så har vi undskyldning for at komme tilbage😉


Tegalalang Rice Fields

Lidt nord for Ubud og 10 minutter fra Keliki (Akasha Bambus-hytterne) ligger de mest kendte rismarker på Bali, Tegalalang. De er kendte fordi de er så stejle og ligger op og ned på hver side af en kløft. At de er så kendte betyder også, at de er blevet noget af et tilløbs-stykke. På hele den ene side er der fyldt med caféer og der står folk der vil have (små)penge som donationer til rismarkerne. Og så har man selvfølgelig heller ikke markerne helt for sig selv. 

Vi gav 10 kr for at parkere vores scooter inkl entré til markerne, og et enkelt sted gav vi en 5 i donation fordi vi ikke gad en konflikt, men det er ikke et krav at give dem noget, så man behøver ikke donere. I forhold til antallet af souvenir-kiosker og caféer, var det faktisk meget stille og roligt at gå langs markerne. Selvom man ikke havde stedet for sig selv, var det heller ikke overrendt.

Langs disse marker kan man også finde mange af de der 'Bali Swings'. Jeg havde som så mange gange før på denne tur set billeder på instagram, og tænkt at det så sjovt ud. Men det er virkelig bare en kø af mennesker der står i kø for at tage 3 svingture på gyngen og de gør det kun for at få taget et billede. Hvor er det sjove i det? Lektien må være, at Bali er meget instagramable - men heldigvis også meget mere end det. Gyngerne er ikke så dyre hvis man gerne vil have et billede - jeg havde ikke lyst til at stå i kø bare for at få et 'fake' billede. 

Husk også, hvis du synes der er for mange mennesker ved Tegalalang, så er det jo ikke de eneste rismarker på Bali. Nærmest hver eneste lille sidegade omkring Ubud byder på små gåture i rismarker. Måske de ikke er lige så stejle som dem ved Tegalalang, men smukke er de alligevel!


Tukad Chepung Waterfall

Der er masser af kendte vandfald på Bali, men intet tiltalte mig så meget, som et vandfald i en lille kløft man kan kravle ned i!

Tukad Chepung-vandfaldet var ikke en del af de standard-ture man kunne bestille fra vores hotel, men du kan få en chauffør til at køre dig alle de steder hen, du skulle have lyst til. Og vi fortrød på ingen måder at vi besøgte dette mindre kendte vandfald. Der var måske to håndfulde andre turister end os, så det er bestemt ikke en hemmelighed længere, men i modsætning til mange andre vandfald, er det dog en meget lille flok turister. 

Vandfaldet er virkelig smukt og fascinerende - men hvad der gør det endnu bedre, er den smukke gåtur der hen til det! Det tager måske 20-30 minutter at gå, selvom der ikke er langt fra parkeringspladsen. Du skal ned af nogle trapper og så går du langs floden/åen op til vandfaldet. Så tage endelig skoene af når du kommer ned af trappen - resten af turen er nemmest i bare tæer. 

Turen til vandfaldet er næsten lige så smuk som selve vandfaldet.


Grundet den lidt upraktisk vej hen til vandfaldet, skal der nok gå lidt tid før Tukad Cepung bliver en del af de store turist-bussers rute, men jeg kan kun anbefale at komme afsted og se det smukke vandfald mens man stadig kan have det lidt for sig selv. Det er jo en stor del af charmen.


BARC 4 Bali Dogs

Hvis du er en hunde-elsker ligesom os, er det jo altid skønt at besøge steder som Bali, hvor hunde løber frit og gerne kommer hen og siger hej. Men det gør naturligvis også lidt ondt i hjertet, når man ser underernæret hunde. Barc 4 Bali Dogs tager sig af hjemløse hunde - og giver dem vacciner etc, så de er klar til at blive adopteret. 

Barc 4 Bali Dogs tager i mod donationer - både i form af tid, penge eller indkøbt mad, medicin etc. Hold dig opdateret på instagram, hvor de ofte skriver hvad de mangler. Nogle af tingene kan man sagtens have med fra DK, andet kan man købe i Ubud, ved Happy Pets Ubud. Og så skal man huske at købe lidt godbidder til hundene, så man kan komme ind og forkæle dem lidt. 💜🐶🐾 Der er sikkert også andre steder hvor man kan give en hjælpende hånd til dyr og mennesker - dette var blot hvad vi faldt over, og hvad vi følte for. 


Campuhan Ridge Walk

Lige nær hjertet af Ubud kan man tage en hiking tur med smuk udsigt til begge sider, mens man går på toppen af en kløft. Gå mod Warwick Ibah-hotellet og drej til venstre lige før du går ind af deres port, så rammer du starten på den ca 5 km lange hike. 

Vi kom afsted lige omkring midt på dagen, hvilket gjorde det lidt for varmt at gå hele turen frem og tilbage, men ved at gå blot nogle få kilometer kan må også se den smukke udsigt og få et skud natur i den travle lille by. Husk vand!


Templerne

Ubud har altså en del at byde på - både i selve byen og i omegnen. Trafikken er selvfølgelig en del anderledes end i DK, men hvis I har bare lidt erfaring med at køre scooter, kan jeg kun anbefale at leje scooter og tage på lidt udforskning af omegnen. Noget af det der rigtig hyggeligt ved at køre rundt på Bali, er de mange små hyggelige hinduistiske templer der ligger på hvert eneste gadehjørne. De er smukke, hyggelige og på en måde meget eksotiske. Så vi ville selvfølgelig også gerne besøge nogle af de støre templer.  Vi besøgte blandt andet Pura Tirta Empul. Templet havde vi flere steder læst om, som et must-see tempel på Bali, hvor der er eftersigende er helligt rensende vand.

Templet er smukt og charmerende og det er sjovt at se de lokale bade i vandet fra kilden i templet. Men vi må indrømme, at vi ellers ikke var mere begejstret. Faktisk synes vi det var meget sjovere, at se de små templer der eksempelvis ligger under store gamle træer rundt omkring. Men der er virkelig mange fine templer på Bali - så det er bare at tage på opdagelse. Husk at dække skuldre og knæ og evt låne en sari-nederdel.

Ubud er på godt og ondt et turist-centrum på Bali, men book et lækkert hotel i udkanten og nyd hvor nemt det er, at få set en masse af Bali derfra.

Du kan læse mere om resten af de steder vi besøgte på Bali og Lombok her. Rigtig god ferie!


#bali #ubud #indonesien #travel #rejseblog #rejseguide #ferieguide #ferietips #rejsetips

69 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page