top of page
Søg
  • Forfatters billedeCillezulli

Cambodja - et backpacker paradis!


Jeg har besøgt Cambodja 2 gange. I 2012 og igen i 2015 - og jeg kunne sagtens finde på at tage tilbage igen, hvis der ikke var så mange andre steder på min bucketliste jeg endnu ikke har besøgt. For Cambodja har det meste - bountystrande, kulturskatte, night markets, lækker mad og altsammen til en billig penge. Så det betyder, at Cambodja også har en masse turister - og en masse strande er hurtigt blevet fordærvet af en hurtig udvikling hvor Cambodjas regering har solgt land fra til private investors, der har bygget store og grimme hoteller. Derfor er Cambodja heller ikke altid det nemmeste land at navigere i - men hvis man laver sit hjemmearbejde, og elsker at backpacke - så er Cambodja noget nær et Paradis. 

Herunder vil jeg skrive om de steder jeg kan anbefale at besøge når du er i Cambodja. Siam Reap og Angkor Wat har jeg lavet et særskilt indslag om - det kan du læse her

Phnom Penh

Cambodjas hovedstad Phnom Penh er en fascinerende og sjov by. Der er både flotte paladser, templer og hårrejsende vidnesbyrd på den forfærdelige borgerkrig landet var igennem. Og alt er bestemt et besøg værd.

Start med at besøge Tuol Sleng-fængslet og The Killing Fields. Hvis du vil kende det land du besøger, er der ingen vej uden om Khmer Rouge-folkemordet. Det er en skrækkelig fortælling der gør ondt helt ind i hjertet, men som er nødvendig at høre. Og den giver mig en enorm respekt for de mennesker man møder i Cambodja. Alle har på en eller anden måde været berørt af Khmer Rouge, men det er et land af smil og venlighed man møder. 

Det er ikke ligefrem en sjov turist-udflugt, men gør dig selv den tjeneste at læse op om Khmer Rouge og besøg fængslet og museerne, og mærk taknemmeligheden over dit eget priviligerede liv!

Udover at besøge The Killing Fields og lære og læse om Cambodjas alt for nylige tragedie, kan man nemt få et par dage til at gå i Phnom Penh. Phnom Penh er lidt hektisk - fyldt med Tuk-tuks der dytter af turister der kommer gående, i håbet om, at give et lift. Det gør at byen ikke er så 'slentre-agtig'. Hvis du gerne vil slentre en tur, kan promenaden langs vandet anbefales. Men hvis man alligevel har mod på at gå en tur rundt blandt dyttende tuk-tuks, kan man finde de hyggeligste gader, caféer og ikke mindst gadekøkkener. Her kan du få noget af det bedste mad i Cambodia til noget nær ingen penge - selv hvis du giver gode drikkepenge! 

Husk på at happy pizza i Cambodja betyder pizza toppet med hash - bare så man er informeret 😉

Lækker frokost på et gadekøkken til den samlede pris af 5 dollars.


Her er nogle andre ting du kan foretage mens du er i Phnom Penh:

The Eastern Bazar: et slags skørt loppemarked med en masse boder der sælger alle mulige random ting. Bazaren udmærker sig ikke i at smuk - nærmere ved at være skør. Da kan købe alt fra dyre guld smykker til billige mobil covers. Alt vi købte her var i fin kvalitet og til en fair pris.

Sejltur på mekong floden: Det er ikke ligesom en kanalrundfart og det kan diskuteres var charmerende turen egentlig er, men det var dejligt afslappende og med en aften tur så vi solen gå ned over byen, hvilket var smukt. Kan købes alle steder langs promenaden.

Det Royale Palads: Paladset koster entre og tilbyder guidet ture. Husk at tage tøj på der går under knæet og dækker skuldre. Her er meget friseret og pænt, men ellers ikke de mest imponerende templer i hverken størrelse eller udførsel - men lækkert med en stille oase midt i en hektisk by.

Wat Phnom: Et buddistiske tempel på toppen af en bakke i byen. En hyggelig gåtur derop og fin udsigt - lidt slidt tempel. 

Biograftur & shopping: Phnom Penh har nogle nye shoppingcentre med rigtig gode biografsale. Her skal man huske at de skruer maks op for aircondition (så tag en trøje med i salen) og at man skal stå op under national sangen inden filmen starter.

Top Banana Guest House: Vi boede på Top Banana Guesthouse med en sjov rooftop bar og masser af andre backpackere. Men hvis man er mere til traditionelle hoteller, koster disse heller ikke meget i Phnom Penh.

Hvis man glemmer at tage en top på der dækker skuldrene før man skal ind og se et tempel, må man lige hurtigt investere i et par turist t-shirts til få dollars stykket 😉


Koh Thmei

Koh Thmei: Det her er et helt fantastisk tip hvis man er til øde bounty strande. En klar once in a lifetime-agtig oplevelse! 

Første gang jeg var i Cambodia boede min veninde og jeg Koh Ru - en helt fantastisk øde ø, med få hytter og en hyggelig café. I mellemtiden er hytterne og caféen lukket, men så vidt jeg kan se, er et nyt resort-byggeri endnu ikke færdigt. Stranden ser stadig smuk ud og ø-livet er jo fantastisk. Men du kan stadig for den øde ø oplevelse, du skal blot lidt længere væk fra Sihanoukville, hvorfra man kan nå en masse små øer ud for Cambodjas kyst. Jeg kan dig stadig anbefale at tage en båd og en éndagstur derud. Der er en fantastisk smuk strand og ø.

Næsten alene på Koh Russeis (bamboo Islands) smukke strand.


Men Koh Thmei er stadig en usleben diamant. Her er kun få hytter der er ejet og nogle tyske ejere, der kører hytterne og restauranten som et øko-resort. Selve hytterne er ikke noget særligt - men deres placering er uden sammenligning.  

Udsigten fra vores hytte på Koh Thmei


Vi havde egentlig kun tænkt os at blive 3 nætter på Koh Thmei, men endte med at blive 5. Vi var heldig at komme uden for sæson (juli) så der var plads til os. Og når man har fundet paradis, vil man gerne blive hængende et stykke tid. Det var næsten som om vi havde fundet vores hel egen The Beach. En slags hemmelig strand som kun vi kendte til. Hvis man skal være helt fair, er stranden ikke helt lige så lækker som The Beach, men næsten 😉 Vandet er varmt, sandet er blødt og hvis man går en tur langs stranden kan man finde flotte skaller og små kilder. 

Vores egen private udgave af The Beach ❤️


Det tyske par der ejer hytterne arrangerede en snorkeltur. Da Koh Thmei ligger lige ved siden af den vietnamesiske ferieø Phou Qouc, kan der når vind- og strømretningen passer, skylle en masse affald fra den ø over mod Koh Thmei og nærliggende øer. Så snorkleturen er gratis mod at man hjælper med at holde stranden ren. Vi gik gladeligt igang med at samle de ting vi kunne finde på den strand vi lagde til for at snorkle. På vores egen strand foran hytten var der aldrig noget - hotel staff havde samlet det op før vi overhovedet vågnede. 

Varer til hytterne på Koh Thmei bliver sejlet direkte ind på stranden.


Koh Thmei er ikke lige så let at komme til som andre øer fra Sihanoukville - men det er alt besværet værd. Når man booker sin hytte, aftaler man et tidspunkt at blive hentet med en båd i en lille fiskerby en halv time fra Sihanoukville. Et hver hotel i Sihanoukville kan så hjælpe dig med taxa-kørsel til båden. Hvis du kommer fra et andet sted en Sihanoukville kan du bare skrive med ejeren (Tom) fra Koh Thmei om hvad der er nemmest - de er super hjælpsomme. 

Jeg kan på det varmeste anbefale et besøg på Koh Thmei - og husk at knib dig selv i armen et par gange mens du er der, så du husker det er virkeligt og ikke en drøm😉

Udsigten fra hængekøjen i vores hytte på Koh Thmei

Koh Rong

Koh Rong: Efter nogle skønne isolerede dage på Koh Thmei, tænkte vi, at det var tid til at besøge en ø med lidt mere action. Her havde vi hørt at Koh Rong var stedet - og det var det også. Her er en fantastisk smuk strand fyldt med backpacker hoteller og hytter direkte på stranden! Vi valgte at bo helt for enden af Kaoh Touch Beach i Koh Rong Tree House Bungalow. Og det fortrød vi ikke!

Vores skønne altan i vores tree house på Koh Rong.


På Koh Rong er der masser af caféer og barer og muligheder for en god fest hver aften. Og næste dag er der rig mulighed for pleje tømmermændene med en dukkert og vesterligt mad. På alle måder en backpacker drømme destination.

På alle små turistkontorer i Sihanoukville kan de arrangere ture til Koh Rong - både båd og overnatning. Det er billigt, nemt og meget meget bedre end at blive i Sihanoukville der er alt for turistet og hvor stranden ikke er meget værd. Hvis du er virkelig glad for vilde fester, er Utopia i Sihanukville stedet - men ellers ville jeg skynde mig på båden til enten Koh Rong eller den mere rolige lillesøster Koh Rong Samloem.

Kaoh Touch Beach - Backpacker stranden der også er kendt som Paradise Beach. På Koh Rong finder du også Long Beach, der næsten ikke har nogen hoteller.

Kbal Chay Vandfald

Kbal Chay Vandfald: Da vi kom tilbage fra Koh Rong havde vi booket en natbus til Siam Reap. Så vi skulle have en hel dag til at gå i Sihanoukville der bare ikke er verdens mest inspirerende sted. Så vi lod vores tasker opbevare og tog en tuk-tuk til Kbal Chay vandfaldet, der ligger ca 30 min fra Sihanoukville.  Et smukt sted og et smukt vandfald! Hvis du nogensinde skal slå lidt tid ihjel på de kanter, kan jeg klart anbafel et stop ved Kbal Chay vandfaldet. Vi havde læst nogle steder at man kan svømme ved det, men den indgang kunne vi nu ikke lige finde. Der var nogle boder hvor man kan købe vand og souvenirs, og vi købte lidt snack. Vi var næsten de eneste turister der. Vi blev mødt af nogle børn der ville sælge os blomster, men jeg har læst mig frem til, at det skal man ikke gøre.  De bliver udnyttet af voksne der ved, at turister bruger flere penge på børn end ellers, og på den måd er man så med til at holde dem i arbejde i stedet for i skole.

Udover læren om Cambodjas historie og Khmer Rouge i hovedstaden i Phnom Penh og afslapning og backpacker paradis ud for Cambodjas kyst på bountystrandene på Koh Rong og Koh Thmei, har Cambodja en turistattraktion der får alt andet til at blegne - Angkor Wat! Læs om Siem Reap og Angkor Wat her. Og nyd nyd nyd din ferie i Cambodja - det land har kultur og sandstrande som få andre steder jeg har været! Rigtig god ferie☀️😉🍹 


#Cambodja #Cambodia #KohRong #KohThmei #Vandfald #KbalChayVandfald #PhnomPenh #KillingFields #StreetFood #Sihanoukville #EasternBazar #WatPhnom #Rejsetips #ferietips #rejseguide #traveltips #Bountystrand

88 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page