top of page
Søg
  • Forfatters billedeCillezulli

7 gode råd til din ferie på Zanzibar

Opdateret: 13. apr. 2019


Vi har samlet et let og hurtigt overblik, over de ting vi gerne ville have vidst, før vi tog på ferie i Zanzibar. Hvis I vil læse mere generelt om vores tur og tanker kan I gøre det her. Og om hvilke hoteller og steder vi kan anbefale her.


1 - TIDEVANDET

Zanzibar har nogle af de smukkeste strande i verden - men halvdelen af tiden er der ikke noget hav i syne. Zanzibars tidevand er vildt og når der er ebbe, er vandet på den anden side af revet og det er umuligt at bade. Og det er jo rigtig ærgerligt når der er mega varmt. Og da tidevandet hele tiden skifter tidspunkter, er det en rigtig god idé at undersøge hjemmefra, hvornår der er ebbe og flod, mens I er afsted. Det kan du blandt andet se her. Hvis der er lavvande i dagens varmeste timer, giver det god mening at bestille et hotel med pool også.


2 - FORNØDENHEDER 

Vi havde efterhånden vænnet os til, at de fleste lande har langt mere medicin i håndkøb end vi har i Danmark, og dermed kunne vi undgå at fylde toilettasken med dyrt håndkøbsmedicin til worst case scenarios... Men på Zanzibar er der langt mellem apotekerne - ja vi så faktisk kun apoteker i Stonetown. Det samme gælder for snacks og badedyr etc. Der ligger ikke lige en 7-Eleven på hvert gadehjørne, så hvis du er ligesom os, og gerne vil have en taske med snacks og legetøj med på stranden, så skal du tage det med fra Danmark (eller lufthavnen). I forhold til medicin, har jeg skrevet et indlæg om, hvad vi altid har med her.


Zanzibars svar på en 7-Eleven.


3 - REJSE MED SOCIAL BEVIDSTHED

Inden vi skulle afsted gjorde vi meget ud af, at undersøge forholdene i Zanzibar. Og hvor det kan være rigtig godt for et land at få øget turisme, da det medbringer en masse jobs, er det desværre ikke udelukkende tilfældet for Zanzibar. Flere steder er det nemlig udenlandske investorer der har købt hotellerne, og det er ikke altid, at de ansætter lokale på hotellet. Det er jo ofte et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, og hotellerne mener at kunne annoncere med vesterlige standarder og mad, hvis de ansatte er hentet fra vesten. Vi sørgede derfor for kun at booke hoteller med lokale ansatte, således at lønningerne går til Zanzibars lokalbefolkning. Flere steder har bebyggelsen af hoteller på strandene været til stor gene for de lokale fiskere - så det mindste man kan gøre er, at sørge  for de lokale for en bid af turismekagen.


4 - TRANSPORT 

Selvom Zanzibar kun er næsten en 1/3 del af Sjællands størrelse, er det ikke nemt at komme rundt! Flere steder kan der synes som en spytklats afstand mellem 2 strande, men hvis der er ikke er bygget en direkte vej, kan det tage timer at køre uden om skove etc. Derudover den offentlige transport nærmest ikke-eksisterende, og selv hvis der findes en bus mellem to byer, kører den ikke efter et skema (der bliver overholdt). Vi fandt det derfor klart nemmest at køre med privatchauffør fra hotel til hotel. Skal du kun besøge ét hotel på din ferie, er det nemmest at betale hotellet for kørslen til og fra lufthavnen. 

De lokale børn i landsbyen Bwejuu ville meget gerne have taget billeder - og især gerne se dem bagefter ❤️


5 - BESØG I LOKALE LANDSBYER OG SKOLER 

Det er nemt at tage til Zanzibar og sidde på et resort en hel uge, og slet ikke mærke at man er i Afrika. Og det er jo også helt okay - vi kan bare godt lide at få lidt en fornemmelse af det land vi er i og også gerne møde nogle lokale. Det er heldigivis meget nemt i Zanzibar, da de fleste landsbyer har en guide, der gerne viser rundt. Derudover er der mange muligheder for at komme ud og besøge lokale skoler. Da vi besøgte landsbyen Bwejuu mødte vi en masse børn og så deres skole. Her er det så frivilligt om mand vil donere nogle penge (hvilket man altid ender med at gøre), men bagefter talte vi om, hvor nemt det ville have været, at medbringe blyanter, skolehæfter eller lignende. Der var mangel på det hele. Vi gav børnene noget tyggegummi vi havde med - slik ville have gjort lykke 😉

Udsigten fra Anzazi Resort på øens nordside.


6 - DE TURISTEDE STEDER 

Vi kan rigtig godt lide, at komme lidt af 'the beaten path' når vi rejser ud. Derfor undgår vi for det meste, de mest turistede steder. De giver ofte pote, men ikke altid. På Zanzibar var der både plusser og minusser.

Vi besøgte Zanzibar i sommerferien, hvilket tæller som low season, da de fleste besøger Zanzibar om vinteren. Det betød også, at flere strande var mega øde. Nærmest sådan lidt spørgelsesagtige. De fleste hoteller lå nærmest helt tomme, hvilket gav en underlig stemning. Derudover var vi meget eksponerede i forhold til de såkaldte 'beach boys'. Strandsælgere, der prøver at sælge alt fra cigaretteter til halvtomme flasker med solcreme, de nok bare har fundet på stranden. Det er nok uundgåeligt, men desværre også meget generende for afslapningen. På de store resorts har de vagter der står og sørger for, at hotellets gæster kan ligge på hotellets strand i fred, men det kom for os også til at virke ubehageligt og unaturligt, at en masse primært hvide gæster ligger på strandstolene, mens en flok sorte mænd, stod og ventede på, at vi forlod hotellets område på stranden, så de kunne sælge til os. 

Vi fandt et lækkert hotel der hedder Zanzibar Rock Resort, hvor man kunne finde fred og ro, uden at det var øde. Derudover nød vi de hoteller hvor man kunne ligge på stranden på hotellets område, men uden at der var vagter. Her er Twisted Palm et godt bud. Ellers vil vi anbefale, at holde sig til de mere turistede steder, som eksempelvis Kendwa, hvis man kommer udenfor højsæson.

Zanzibar Rock Resort har en fantastisk beliggenhed på en ø i vandet. Ren ro, fred og alt for lækker udsigt! (Og et sjældent billede af mig med en bog... Not really the reading type)


7 - DELFINSPOTTING 

Da vi tog til Zanzibar var vi rimelig oppe at køre over, et spot syd for øen, hvor der altid(!) er delfiner. Vi tog gladeligt imod et (dyrt) tilbud om at køre sydpå en morgen og sejle ud med en tvivlsom båd. Og ganske rigtigt - her var delfiner. Problemet var bare, at der nærmest var flere både og turister end delfiner. Og for at komme ud til delfinerne skulle vi ud forbi revet på åben hav, hvor bølgerne denne morgen var liiige vilde nok til at det var helt sjovt at sidde i en båd der var langt over sidste salgsdato. De ivrige guides nærmest jagtede delfinerne rundt for at lige netop deres båds turister kunne få bedst udsyn  - og en chance for at hoppe i vandet til dem. Tag ikke fejl - delfinerne var smukke, men det var ikke helt den filmiske oplevelse vi havde forestillet os.

Den smukke delfin oplevelse fik til gengæld en anden dag! Vi boede nogle dage på et lidt dyrt resort der hedde Azanzi Beach Resort der havde sin egen dykkerskole tilknyttet. Her kom vi ud med en god båd og med sikkerheden i orden - og minsandten om vi ikke mødte delfiner på vores snorkeltur den dag. I ro og fred og med legesyge delfiner for os selv, var den en fantastisk oplevelse! Vi kan forstå, at det slet ikke er usædvanligt at møde delfiner de fleste steder på Zanzibar. Så vores anbefaling er klart at droppe de dyre 'dolphin tours' og i stedet have god tålmodighed på en masse snorkelture med etablerede dykkerskoler.

Klar til snorkletur med Anzazi Resort Divers - og et evigt minde om at svømme med delfiner.


#Travel #ferie #zanzibar #delfin #tanzania #goderåd #Ferietips #rejsetips #rejse610 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page