top of page
Søg
  • Forfatters billedeCillezulli

7 gode råd til din safari i Tanzania

Opdateret: 24. mar. 2018


Det er en KÆMPE oplevelse at være på safari! Her har jeg samlet 7 gode råd til din safaritur. Rigtig god ferie 🐘☀️


1 - ONE DOLLAR SEDLER

Når du er afsted på safaritur (i hvert fald den slags der er arrangeret af et rejsebureau), er det rent kotume, at der står masaier klar, til at bære dine tasker/kufferter fra jeepen hen til dit hotelværelse. Som en person der er sund og rask, virker det en anelse overdrevet (jeg kan godt bære min kuffert selv), men det er en måde de lige tjener en ekstra skilling på. Der er generelt altid en hjælpende hånd når du har brug for det (og når du ikke har), så det er en rigtig god idé, at have mange one-dollar sedler. På den måde kan du altid tippe, og undgår akavet situationer. Bare tænk det med som en del af rejseudgiften og nyd ikke at bære noget selv i en uge 😉

Nu vi taler om at tippe, er det værd at nævne, at de fleste safariture gør stop ved en masai-landsby.  Her er det ikke obligatorisk at give penge, men man føler sig lidt forpligtet til det. I kan evt udtænke hvad I vil donere hjemmefra, eller vælge at købe noget af deres (overprized) souvenirs. Det kan virke lidt fjollet, men det fattige folk er afhængige af, at turister hjælper dem. Tal evt med rejsebureauet om hvad der er bedst skik, hvis du er i tvivl.

Besøg i en masailandsby. Sjældent har jeg følt mig mere hvid.


2 - FORNØDENHEDER 

Jeg var så uheldige at tage mig en influenza med ferien, og måtte blive på hotellet en af dagene. De ansatte var alle supersøde, og jeg måtte virkelige forsikre dem mange gange om, at det ikke var nødvendigt at tage mig på hospitalet. Men jeg var virkelig virkelig glad for at vi havde en masse medicin med hjemmefra. Der er ikke lige et apotek på hvert gadehjørne. Sørg for at have det mest basale med. Det samme gælder for snacks. Der er nogle lange dage i en jeep - der skal road trip snacks til. Og det kan man ikke så nemt skaffe i Tanzania. Køb med hjemmefra eller køb det i lufthavnen. Jeg var virkelig glad for mine bolsjer da jeg lå syg på et hotel uden hverken TV eller wifi. 🍬🍫


3 - DRESSCODE 

Jeg havde læst omkring nogle specifikke myg der var tiltrukket af stærke farver, og havde derfor sørget for at pakke hovedsagligt i lyse farver og jordfarver. Da vi ankom til Tanzania var der imidlertid nogle nationparker der havde myg, der var tiltrukket af lyse farver, og vores guide bad os tage sort tøj på. Heldigvis havde jeg også en sort kjole med, men det var mere held end forstand. Mit råd er at sørge for, at tage både lyse og sorte farver med. Det bliver aldrig helt koldt, men det er fint med en trøje til efter solen er gået ned. 

Derudover var der mange der var afsted i vandrestøvler. Men dette er muligvis den ferie jeg har vandret mindst på - så du kan sagtens blot tage hvad end fodtøj du finder behageligt på. Jeg havde havaianas på hver dag.


4 - KIKKERT 

Mange af turisterne på turen havde kæmpe kameraer med store linser med. Det er en hobby for dem at tage flotte billeder, og de 'jagter' The Big Five. I mellemtiden tog jeg selfier med min iPhone. Men da især næsehorn efterhånden er mega sjældne, er det ikke sikkert man kan komme til at se dem helt tæt på. Hvis man stadig gerne vil se den, og uden at holde et stort tungt kamera, er det en god idé at tage en kikkert med. Jeg havde godt hørt det råd inden jeg tog afsted, men tænkte det var lige meget. men tro mig, man bliver grebet af en stemning, og vil gerne se de flotte dyt guiden kan spotte på lang afstand.


5 - LUKSUS CAMPING 

Der er forskelige pakkerejser man kan vælge, når man bestiller en safaritur. Hvis du får muligheden, skal du 100 procent gå efter den udgave, hvor du skal overnatte en nat eller to inde i en nationalpark. Jeg var skeptisk da jeg hørt e vi skulle sove i telt, men disse telte er større end en 2-værelset lejlighed på Nørrebro! Det er en meget Karen Blixen 'Mit Afrika'-agtig oplevelse at sove i kæmpe luksustelte med udsigt over store nationalparker med de karakteristiske flade træer og røde jord. Den ene nat vågnede vi ved, at en flok elefanter gik lige forbi vores telt. Helt utrolig oplevelse! 

Da vi holdt stille ved crossroad, mødte vi en gruppe børn der ventede på at skulle i skole. Jeg delte ud af den eneste slik jeg havde med - lakrids. Det faldt vist ikke helt i smag. Men de var ellevilde for at smage alligevel.  


6 - 'FRIDAG' 

På langt de fleste pakkerejser er der ikke de store muligheder for selv at bestemme over programmet. Men det er værd at høre, hvad rejsebureauet kan gøre, for at imødekomme et ønske. I vores tilfælde kunne jeg godt have brugt en 'fridag' fra nationalparkerne. Det synes næsten bizart, at flyvehele vejen til Afrika, for kun at se nationalparker og sidde i en jeep hver dag. Det var meget begrænset hvor stor kontakt vi havde til kulturen og landet vi besøgte. Da vi først skulle flyve sent den sidste dag, gav vi vores guide fri og brugte nogle timer på at gå rundt i en lille by tæt på Kilimanjaros lufthavn. Her besøgte vi et marked. Hvis det aftales med rejsebureauet kan man evt få en enkelt overnatning i Dar Es Salaam eller lign. Bare så man får en lidt bredere oplevelse af landet man besøger.

Udsigten over Ngorongoro-krateret.


7 - LØVERNES KONGE 

Okay det kommer til at virke som det underligste tip - og er helt sikkert også et råd man kan klare sig uden. MEN hele turen havde vi simpelthen sådan lyst til at se Løvernes Konge. Det er så tydeligt at se, at tegnerne hos Disney, må have tilbragt tid i Serengeti. Hvis du er typen der rejser med iPad, så tag filmen med på den. Alternativt kan man se den som opvarmning inden man tager på ferie for at komme i den rette stemning. Rigtig god ferie 🐘☀️


#Safari #Tanzania #Zanzibar #LøvernesKonge #Rejsetips #Travel #ferie #Rejse #TheBigFive

47 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page