top of page
Søg
  • Forfatters billedeCillezulli

Øen Lamma i Hong Kong


Da vi havde bestilt en uge til Hong Kong, tænkte jeg at uge måske ville blive lidt for meget concrete jungle, og at det ville være lækkert, hvis én af de mange øer rundt om byen evt bød på lidt lækkert strandferie-muligheder. Så den store google-søgning gik i gang, og valget faldt på Lamma Island

Jeg kan lige så godt starte med at sige, at øen på ingen måder er det strandparadis man forestiller sig fra øer i Sydøstasien - strandene er ikke nær så smukke, og stemningen ikke nær så laid back. Men Lamma bød på et velkomment afbræk fra storbyen, og på masser af smuk natur!

Det er sindsygt nemt at komme fra Hong Kong til Lamma. Du skal bare tage metroen til Sheung Wan, Hong kong Station eller Central på Hong kong Island, og så gå til Pier 4. Her kan du bruge dit Octopus Card (metrokort) til at komme ombord færgen. Tag den mod Yung Shue Wan - den største by på Lamma. Når du ankommer til Lamma bliver du ikke mødt af en særlig smuk strand, men til gengæld er det faktisk en rigtig hyggelig lille by, med fiskerestauranter og små gadekøkkener. De fleste steder tager kun kontanter, men der er en ATM i byen, så ingen panik hvis du har glemt at hæve inden.

Den hyggelige Yung Shue Wan by.


Med færgeafgange én gang i timen, er Lamma en nem ø at komme til på én-dagstur væk fra Hong kong, men vi trængte til at koble helt af fra storbyen og valgte at tage to overnatninger på Lamma. De fleste hoteller og guesthouses ligger lige ved ankomsten med færgen, men vi valgte at bo på Concerto Inn på den nærliggende strand Hung Shing Ye Beach, der ligger ca 20 min gang fra færgen. Fordelen ved at bo her er, at stranden er væsentligt pænere, og vi boede med strandudsigt. Ulempen er, at hvis man som os er uheldige med vejret og bor der under et regnskyl, har rimelig langt til andre restauranter end Concerto In, og hvad de vandt i udsigt, tabte de igen i madlavningsfærdigheder. Af de muligheder jeg undersøgte på Lamma, er Concerto Inn klart den med den bedste placering og hyggeligste værelser.

Udsigten fra vores hotelværelse på Concerto In før regnen rullede ind. 


Tværs over Lamma er der en hiking rute de kalder Family Trail. Den er nemlig belagt med sten/asfalt, og nemt fremkommelig, og selv om der er små højdedrag, kan de fleste sagtens gå denne rute. For hele familien. Den går fra Yung Shue Wan, hvor man kommer ind med færgen, til Sok Kwu Wan, hvorfra man også kan tage en færge til Central Hong Kong Island. Perfekt til en dagstur, hvis det er det man helst vil.

Der er masser af smukke udsigtsteder langs family trail på Lamma.


Når man når til Sok Kwu Wan kan man i midlertid vælge at gå videre op mod toppen af bjerget på den sydvestlige tip af øen. Indstil google maps mod Poodle på Ling Kok Shan stien, og indstil dig på at klatre op af et utal af trapper (iPhones sundheds app sagde vi havde gået hvad der svarer til 102 etager denne dag, og vi nåede ikke engang helt til toppen før vi måtte vende om, da et kæmpe tordenvejr skyllede ind over os)

Der venter en fantastisk udsigt fra toppen af Lamma.


Når man er afsted på hiking tur på lamma, kan man passende gøre stop ved en af Lammas strande. Jeg læste flere steder online, at Lo So Shing Beach er blandt de flotteste i Hong Kong og på Lamma. Personligt havde jeg svært ved at se, hvordan denne strand er noget ekstra særligt, men den er ganske udmærket, og har den klare fordel at den var stort set mennesketom! Så hvis man gerne  vil have fred og ro og et dejligt kølende dyp mans man hiker, kan Lo So Shing beach anbefales.

Lo So Shing Beach på Lamma. Fredelig strand med en Wes Anderson lignende tårn, og dejligt vand at svømme i.


Vi brugte vores tid på Lamma med at hike, svømme og drikke øl i ly for regnen. Vi spiste på små lokale gadekøkkener der laver lækkert mad til billige penge og nød øens hyggelige stemning. Vi var uheldige med vejret ( især fordi der var solskin igen så snart vi kom retur til Hong Kong by), og øen har sine begrænsninger i øsende regnvejr. Men på trods af uvejret, var vi meget begejstrede for vores tur i det grønne midt i vores storbysferie. Lamma er et skønt pust til en Hong Kong ferie!


#Lamma #Lammaisland #HongKong #rejseblog #travelblog #rejseguide

57 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page