top of page
udsigt

MALLORCA

EN CHARTERTURISTS BEKENDELSER

I starten af 2018 hørte jeg til flokken af de få danskere, der ikke havde været på Mallorca. Det fik jeg lavet om på i påskeferien. Og jeg forstår virkelig godt hvorfor Mallorca i så mange år har været danskernes foretrukne feriested - men turisttilflugten har også haft sin pris. Men sådan er det vel med alle charterdestinationer - man må tage det sure med det søde!

Vi (nogle venner og jeg) havde egentlig tænkt os, at tage på storbysferie i Europa i påsken, men vi var åbenbart for sent ude, og det var helt umuligt at finde billetter der var til at købe for rimelige penge. Men så gik vi på solfaktor.dk - og så åbnede der sig en verden af billige soldestinationer. Vi fik en tur til Mallorca i helligdagene med 4 overnatninger til 2.000 kr pr mand. Det kan bare ikke gøres billigere! 

palme

Palme og blå himmel - terapi mens vejret i DK lå lige over frysepunktet.

The golden rule er dog også (næsten) altid - you get what you pay for. Så efter en uhyre billig tur i påsken, kunne vi fra lufthavnen køre (i vores lejebil) tværs over Mallorca til en meget tvivlsom by, der hedder Alcudia. Charmeforladt og turistet by. Og så tjekkede vi ind på et kæmpe hotelkompleks, Bellevue Club, der nok havde set sin storhedstid i 70'erne. Men der var plus 20 grader og så skal der godt nok meget til, før jeg ikke er glad! Vi kom lidt før sommersæsonen rigtig tager fat, så det store hotel stod halvtom og halvdelen af Alcudias ca en milliard boder var lukket. Det gav byen en spøgelsesagtig stemning. MEN stranden i Alcudia er rigtig smuk og den gamle bydel rigtig hyggelig og også meget mere livlig. Hvis du nogensinde kommer til Alcudia kan jeg anbefale enten at bo med havudsigt eller i den gamle bydel.

bistro del jardin

Jeg lytter (og snakker) bedst med et glas vin i hånden!

Udfordringen med at bo i så turistet en by er dog også, at de fleste restauranter bare lugter af at være en turistfælde! Her er det, at den fantastiske Bib Gourmand guide igen er et genialt værktøj! Vi spiste på Bistro del Jardin hele 2 gange på den korte tur - når man gik ind i deres hyggelige gårdhave, glemte man at man gik rundt i en sjælløs by, og følte straks, at man sad under sydens himmelstrøg under blå himmel, palmer og med et dejligt glas kold hvidvin i hånden! Ud over fantastiske Bistro del Jardin spiste vi også på Casa Gallega, der også serverede skøn tapas. En gang i mellem er turistfælder hurtige og nemme nok, men hvis man gerne vil være sikret et godt måltid mad, kan jeg klart anbefale at gå efter bibgourmand-guiden!

minigolf

Når man så ender i en by som Alcudia, er det lækkert at man kan finde skønne Bib Gourmand-restauranter der giver et break fra den turistede følelse. Meeeen, når man er på charterferie skal man næsten også embrace det lidt. Alcudia og især Bellevue Clob Hotel hvor vi boede, gav de bedste muligheder for alle de sjove ting, der også følger med charterferierne. Vi spillede minigolf, kørte go-kart og fik en lille eftermiddagsbrandet i billig sangria ved poolen. Vi overvejede en henna tattoo eller farvet fletning i håret, men det blev ved tanken 😉

minigolf score

Så deeet...

Men nok om charterlivet - for Mallorca er virkelig også meget andet, end skrækkelige Alcudia. Og vigtigere - Mallorca er en fantastisk smuk ø! Vi lejede en bil, og kørte på ture ud i Mallorcas natur, og det var en smuk oplevelse. Det er vild bjergkørsel, så man skal være tryg ved hårnålesving. Og måske lige tage en køresygepille hvis man er sådan anlagt. Derudover er det værd at nævne, at bjergvejene er fyldt med cyklister! Der er ikke rigtig plads til både mange biler og mange cyklister, hvilket både kan være stressende for cyklisterne og så sandelig også bilisterne. Jeg håber Mallorca anlægger nogle decideret cykelruter på et tidspunkt, for som det er nu, kan det gå rigtig galt på et tidspunkt. 

I vores ture gennem bjergene besøgte vi blandt andet, Cap de Formentor, Valldemosa (Deia) og Santuari de Lluc.

santuari de lluc

Pause ved springvandet ved Santuari De Lluc i bjergene på Mallorca.

SANTUARI DE LLUC: Et kloster der gemmer sig i bjergene ca en times kørsel fra Alcudia. Her er smukke bygninger, flotte bjerge og udsigter - og en hyggelig lille botanisk have. Her er helt idylisk og afslappende og picture perfect! Muligvis det koster entre, men vi troede vi kun skulle betale parkering, så vi gik en tur uden at betale noget. Sorry til klosteret - men deres skiltning var ikke decideret turistvenligt. Vi betalte nogle euro for parkering og fik en is og drikkevare ved en lille café ved indgangen.

botanisk have

Appelsintræer, bjergudsigt og små vandløb. Den hyggelige botaniske have, er en dejlig gåtur.

VALLDEMOSA: Inden ferien havde jeg læst, at Valldemosa er Mallorcas hyggeligste lille by. Så vi begav os ud på en lang bjergkørsel, for at komme dertil. Og ja - Valldemosa er rigtig hyggelig. Men det var vi ikke de eneste der havde opdaget. Byens parkeringsplads er fyldt med turistbusser og byen fyldt med turister oppe i årene. Men smuk og hyggelig er den! På vej til Valldemosa kørte vi dog igennem Deia - der også havde turister, bevares, men som på en helt anden måde havde en autentisk følelse. Hvis du er på udkig efter Mallorcas flotteste bjergstrækninger og hyggeligste byer, kan jeg anbefale en tur til Deia. Men husk, de der let bliver køresyge, skal gøre op, om det er køreturen/sygen værd 😉

valldemosa

En af Valldemosas hyggelige gader

CAP DE FORMENTOR: En anden destination i kort køreafstand fra Alcudia, er fyrtårnet Cap De Formentor. Her er køreturen intet mindre end blandt de smukkeste jeg endnu har set! Men det er selvfølgelig nemmere at sige når man er passager, og ikke bilisten der kæmper med store sving og cyklister midt på kørebanen. Selve fyrtårnet er såmen også meget pænt, men det er klart udsigten der tager prisen! Den pæne køretur og fyrtårnet er dog også noget af et tilløbsstykke og vi måtte holde i lang kø, for at komme op til tårnet. Og vi kom udenfor højsæson, så kom endelig tidlig afsted, eller tag tålmodigheden med, når I besøger Cap De Formentor. 

Ved fyrtårnet kan der købes is, vand, kaffe etc., men det blæser en del på toppen, så vi valgte i stedet at køre til byen Port De Pollenca og spise en let frokost ved vandet.

cap de formentor

Hele køreturen til Cap De Formentor er breathtaking!

cap de formentor

Går og glor på fyrtårn!

Da vi var afsted, diskuterede vi charterlivet en del - der var delte meninger blandt os. Men når jeg kan komme til 20 graders vejr, blå himmel og sol i marts/april for få penge - og jeg samtidigt både kan få så smuk natur og varme, så kan jeg godt tage lidt turisthelvede med. Det kan jeg omfavne, grine af og oprigtig talt også hygge mig med. Alcudia er bestemt ikke en by der kan anbefales, men en charterferie til Mallorca? Det gør jeg gerne igen ♥️

Herunder kan du læse om mine andre møder med Spanien - Gran Canaria der også var en charterferie og en storbysferie til Madrid.

gran canaria
madrid
bottom of page