top of page
IMG_4015.JPG

MADRID

- 4 GODE TIPS

I slutningen af november trængte jeg og mine skønne rejsevenner til at blive luftet og få et skud energi, og ved ganske enkelt at benytte Momondos fede featurre 'Take Me Anywhere' fandt vi nogle billige billetter til Madrid. Det blev til en forlænget weekend i den spanske hovedstad - og min første (men næppe sidste) tur til Spanien.

Flybilletterne kostede omkring 800 kr, vi tog afsted i slut november og på solskinsdagene, kunne vi gå uden jakke i ca 20 grader - men når solen går ned bliver det køligere og vi havde en lun jakke med. Så skønt at få lidt varme mens vinteren rigtig havde fået fat i DK. Derudover er det en kort flyvetur på et par timer, og så kommer man ned til en smuk og charmerende by fyldt med lækker mad og det smukke spanske sprog. En nem og billig måde at få en følelse af at være meget langt væk hjemmefra og glemme alt om hverdagen. Jeg har samlet lidt tips til din weekend i Madrid.

_DSF5073.jpg

Buen Retiro-parken

Vi besøgte den flotte og store park Buen Retiro. Mest fordi vi ikke kunne blive enige om hvilket museum vi skulle besøge, og alle kunne lide idéen om en smuk park på en solskinsdag. Det er en hyggelig park at gå rundt i - og så kan man besøge den fantastiske smukke bygning Palacio de Cristal - et slags stort glas hus. Det er flot at være i - og perfekt at tage billeder i!

IMG_4051.JPG
IMG_3920.JPG

Ud over det flotte glas palads, er det mega hyggeligt, at man ved den store sø i midten af parken, kan leje robåde, og sejle rundt i solskinnet!

IMG_3974.JPG

Tapas Galore

Ingen tur til Spanien uden en masse tapas 😉 Når man går på hovedgaderne i centrum af byen, er der fyldt med en masse små steder hvor man kan få skinke og ost og rødvin og alt hvad der ellers hører sig til - men fælles for alle disse steder er, at de mere ligner turistfælder end egentlige hyggelige restauranter. Men tæt på centrum i det latinske kvarter, ligger der en gade der hedder Cava Baja - og den er FYLDT med små hyggelige tapas-restauranter. Selvom man kan læse om denne gade på en del blogs efterhånden, var der næsten ingen turister der. Til gengæld var der fyldt med god og billig mad. Og sangria naturligvis. Husk at der arbejdes med lidt andre spisestider i Spanien end i DK, og de fleste steder åbner først til aftensmad kl 19 eller 20. Men der er også åbent til frokost og det kan varmt anbefales

_DSF5153.jpg

Lille hyggelig tapas-restaurant på gaden Cava Baja.

Dinner and a night out🍸

Det er på ingen måder de kulinariske oplevelser der mangler i Madrid - med en lille smule googling og bestilling af borde, er man sikret ret meget lækkert mad. Til overraskende små priser. Den bedste restaurant vi spiste på hedder Restaurante /M og laver det bedste peruvianske fusion køkken jeg nogensinde har smagt! Det hele er lidt family style, hvor man bare kan bestille en masse små retter til bordet, og bestille flere retter løbende. Og så laver de fantastiske cocktails! Hvilket på mange måder er med til at gøre /M til et godt sted at gå ud og spise før en aften med dans og øl. For /M ligger i et område fyldt med barer, restauranter og danse-steder. Gå i kælderen på Why Not og ønsk dit yndlingsnummer, hør spanske melodigrandprix-numre på  Barbanarama  eller nyd en af de mange andre farverige regnbuebarer i området!

_DSF5250.jpg

Fråderen peruvianske mad på /M

_DSF5307.jpg

En omgang øl med vennerne på Why Not.

Shopping

På gaden Gran Via finder du alle de klassiske shopping-butikker som Zara, Top Shop og andre butikker der har samme udvalg som i DK, men til billigere priser. Så man kan sagtens få en eftermiddag til at gå med at shoppe kendte mærker. På den mere hyggelige front, kan jeg anbefale at besøge markedet El Rastro der ligger på Plaza de Cascorro og Calle de la Ribera de Curtidores. Det største markede er om søndagen, men der er sygt mange mennesker og det er faktisk hyggeligere at gå i de små gader omkring markedet hvor der er en masse forskellige antik-forhandlere og andre gode fund. Disse butikker har også åbent ugens andre dage, så man behøver ikke vente til søndag hvis man er i humør for at shoppe lidt kuriøse ting, så er det her området!

IMG_0020.JPG

Så alt i alt, er Madrid en skøn og smuk by, med billig mad, og hvor man kan få sig en eftermiddags-øl udendørs midt i november måned! Rigtig god tur til Spaniens hovedstad🇪🇸💛

_MG_8911.jpg
IMG_3093.jpg
bottom of page