top of page
880D86BB-4132-431F-BDF1-4FD331C9C9AE.heic

OBERAMMERGAU - OG OMEGN

Da jeg i slutningen af 2019 og og starten af 2020 gik og var højgravid, havde jeg mange drømme om hvor barselsferien skulle gå hen. Men da landet i marts 2020 lukkede ned, bare én uge før jeg fødte, brast mange af disse drømme. I lang tid så det ud til, at vi muligvis slet ikke kom ud af Danmark, så da Mette i maj 2020 åbnede op for rejser til Norge, Island og Tyskland, skyndte jeg mig at slå til. Kun få uger efter blev stort set resten af Europa åbnet op, men jeg endte med at være glad for, at jeg havde fået det benspænd. For på en eller anden måde er det nemt at rejse til Bali, Grækenland eller Thailand, men enormt svært at gøre en tur til Sydtyskland lige så eksotisk (no offence). Men turen til Oberammergau endte med at blive helt fantastisk - og én jeg aldrig ville have været på hvis der ikke havde været Corona, men én jeg aldrig ville have været foruden.

FFD696B5-5D70-45B9-AE7D-02AA2A0289F2_1_201_a.jpeg

Udsigten til mand, baby og sydtyske alper. Whats no to like?

1. STOP: ULUWATU

Vores første stop på Bali bragte os til Uluwatu syd for lufthavnen. Lidt under en times kørsel. Her ligger lækre hoteller på skranterne med smuk udsigt over vandet og små strande kan udforskes langs kysten. Vi havde booket 3 nætter på La Joya Biu Biu.

 

Inden du besluttede dig for at besøge Bali, har du sikkert set en milliard billeder på instagram af rismarker, templer, gynger og infinity pools, ikk? Det er fordi Bali er Bloggerhimlen/helvede. På næsten enhver turistdestination kan du se en kvinde der er mega overdressed til at hike rundt i 30+ graders varme, og en mand med et spejlrefleks. Så fjollet. Vores første stop var et sådant blogger-photoshoot sted. Fyldt med kvinder der stod med deres gallakjole på kanten af en pool og fik taget smukke billeder. Men billederne her lyver faktisk ikke - for det var et fantastisk smukt hotel!  

IMG_0075.jpg

Jeg var vild med både pool og udsigt på dette skønne sted!

Vi lejede scooter på vores hotel og besøgte blandt andet Balangan strand, der ligger tæt på hotellet. Derudover kan man også besøge Uluwatu Tempel og Blue Point Beach, men så skal man ikke være nervøs for at køre på de store veje med scooteren. 

Vi elskede vores få dage her med pool-afslapning, strandbesøg og scooter-ture og kan på det varmeste anbefale La Joya Biu Biu. Det var vildt lækker morgenmad, taxi med fair priser lige uden for hotellet, nabo-hotellet La Cabane samt Milos Home havde også god mad og lignede også lækre steder at bo. La Joya Biu Biu har en lille privat strand også. Et perfekt sted lige at lande efter den lange flyvetur og komme ned i ferie-gear! Vi boede der 3 nætter og det var tilpas.

IMG_E9951.jpg

Jeg er ankommet på den ferie jeg har glædet mig til i flere måneder-smilet

2. STOP: NUSA LEMBONGAN

Fra Uluwatu tog vi en taxi til Sanur. Her tog vi med Malin Tours en båd over til Nusa Lembongang. En kort og problemfri tur. Vi gav omkring 200 kr for taxi-turen og ca. det samme for bådturen.  Det er nemt at komme til Nusa-øerne og det SKAL du gøre. Læs mere om hvorfor det er blandt mine yndlings-stop på Bali her

IMG_E3549.jpg

Det klareste vand mellen Nusa Lembongan og Nusa Ceningan

3. STOP: GILI AIR

Hjemmefra havde vi bestilt en såkaldt fast-boat fra Lembongan til Gili Air, men grundet store bølger, var alle små både mellem Bali og Lombok (som Gili-øerne hører til) aflyst. Men jeg havde hørt så meget godt om Gili at jeg død og pine ville afsted. Det blev til en tidlig morgen overfart mellem Lembongan og Bali. En taxi fra Sanur til Padang Bai hvorfra der går en slow ferry til Lombok. I Padang Bai var der vildt kaotisk, da stedet var proppet med turister der havde fået aflyst deres fast boats, og vi endte med at betale overpris for billetterne fra et scam-firma der ikke fik os hele vejen frem til Gili Air som lovet, men som til gengæld fik os foran i den laaaange kø til færgen. En kø vi senere hørte en pige fortælle havde taget 5 timer! Så måske det var godt nok vi benyttede scam-firmaet. Det skal siges at vi nok kom på en uheldig dag, for på turen retur, var der ingen kø overhovedet og vi betalte bare de 40 kr for billetten som den koster i billetlugen. Så undgå Persona Bintang Tours, hvis du ikke vil betale turist-priser.

Da vi endelig kom til Lombok var der ca 2 timers kørsel op til overfarten til Gili Air, hvorfra en public boat ikke tager meget mere end 10 minutter om at sejle over og koster ca 12 kr. I dagtimerne sejler de hver gang der er nok folk til at fylde en båd. Men hele vores tur fra Lembongan til Gili Air endte med at tage 14 timer. Derfor er det lidt svært for mig at anbefale samme rundrejse. Men man kan flyve rigtig billigt fra Bali til Lombok, så hvis du lige som os, er vilde med Island Life, så SKAL du besøge Gili! Læs hvorfor her.

IMG_0423.jpg

Gili Airs charmerende strande med udsigt til Lomboks bjerge.

4. STOP: UBUD

Ved Ubud boede vi faktisk 2 forskellige steder. Først boede vi nord for Ubud ved en lille landsby der hedder Keliki. Herfra tog vi på ture rundt og besøgte steder der ligger nord for Ubud. Dernæst boede vi på et hotel der lå en 10 minutters kørsel fra Ubud, og brugte dagene der, på at se mere af selve Ubud. Det gode ved Ubud er, at alt kan lade sig gøre herfra. Ture til enhver afkroge af Bali, lækre restauranter og smukke hoteller i alle prisklasser. Jeg har skrevet mere om vores oplevelse af Ubud og omegn her.

IMG_1044.jpg

Efter Ubud tog vi en taxi til lufthavnen og retur til DK. Man kan sige, at vi overordnet set brugte længere tid på Nusa-øerne og Gili-'erne end selve Bali hovedø, men det er bestemt også den type ferie vi er bedst til. Så det er jo nok en smags-sag. Men med overstående rundrejse, er du garanteret at opleve lidt forskelligt på Bali og også få en god portion strandferie med i pakken. Herunder kan du læse mere om de forskellige steder vi besøgte, hvor vi boede og hvad man kan lave der. Rigtig god ferie til Bali!

IMG_3549.jpg
Screen Shot 2018-08-11 at 21.57.16.png
IMG_0423.jpg
bottom of page