top of page
IMG_0130.jpg

TIPS TIL DIN HONG KONG FERIE

Hvis du gerne vil læse om hvordan vi planlagde vores tur og hvad vi fik dagene  til at gå med, kan du læse om vores Hong Kong ferie her. Herunder har jeg samlet lidt forskellig praktisk information til din tur til Hong Kong:

VISUM: det kræver ikke visum at komme til Hong Kong, så du kan roligt købe billetter. Vi fløj med Finnair til lige over 3.000 kr tur-retur med en kort mellemlanding i Helsinki. Denne rute kan klart anbefales til pengene! Det kræver heller ikke visum at komme ind i Macau hvis man vil på et smuttur dertil, men man skal huske at udfylde visa-papirer igen når man skal retur ind i Hong Kong.

MOBILDATA: Faktisk er det efterhånden flere udbydere der også dækker Hong Kong, men hvis du som om mig ikke har 3 like home eller lignenden smart abonnement, er det virkelig nemt at købe data ved ankomsten til lufthavnen. Lige efter udgangen ligger en C-Mobile butik der har mange gode muligheder for turister. Jeg købe 4GB der duede både i Hong Kong og Macau for 130 kr.

LUFTHAVNSTRANSPORT: Der afgår hurtigtoge fra lufthavnen mod Hong Kong Central. De koster dog over 100 kr pr person, og da vi var 3 mand afsted, kunne vi for stort set samme pris tage en taxi. De taxi der holder foran lufthavnen kører på taximeter men tager kun kontanter, så hæv penge allerede i lufthavnen (flere metrostationer tager også kun  kontanter) og husk er der kommer ekstra gebyrer på udover taximeteret. Det er passagererne der skal betale for betalingsveje samt gebyrer for kufferter, men vi oplevede kun at chaufførerne overholdt reglerne der tydeligt står skrevet på skilte inden i taxierne. Den billigste mulighed er at tage en bus fra lufthavnen, men det virker som en langsommelig affære, og det kunne vi ikke lige overskue ovenpå en lang flyvetur.

IMG_8213.jpg

METROSYSTEMET: Jeg har trods alt været i en del storbyer, men jeg har aldrig mødt et metrosystem så velfungerende som det i Hong Kong. Du skal bruge et Octopus Card. Det kort kan købes på alle stationer og nogle 7-Eleven. Også i lufthavnen. Kortet koster 50 KHD i depositum som man får igen når man afleverer kortet på en station igen. Så fungerer det således, ligesom rejsekortet, at man tanker det op, og så scanner man kortet når man går ind i metroen, og igen når man går ud, og så regner den selv prisen for turen fra. Octopus kortet duer både i metro, busser og offentlige færger i Hong Kong. Alt er skiltet på engelsk, togene afgår altid med få minutters mellemrum, og skilter tydeligt hvor man skal skifte, hvilken retning toget kører etc. Nemt nemt nemt. Derudover er det et godt tip, at bruge google maps. Her kan du se små bogstaver og tal ved siden af alle metrostationer. Det er måden de nummererer udgangene. Ved at gå præcist mod udgangen eksempelvis b2, kan man spare sig selv for meget bøvl ved at komme op på den forkerte side af vejen, forkerte retning eller lign. Og så lige et lille tip. Hvis I ser et skilt hvor der står SUBWAY, betyder det meget bogstavligt at der er en tunnel for fodgængere under en trafikeret vej - det er ikke et skilt mod metroen😉

 

SPROG: En anden ting der er sindsygt nemt ved at rejse i Hong Kong er deres engelskkundskaber. Nok fordi Hong Kong er tidligere engelsk koloni og fordi der stadig i dag er en international handelsby, var langt de fleste vi mødte udemærket til engelsk. Det gør det nemt at kommunikere og spørge om vej, hjælp etc.  

IMG_8027.jpg

ØLPRISER / 7-ELEVEN CLUBBING: Da vi en flok venner satte næsen mod Hong Kong startede vi naturligvis turen med en øl i lufthaven, og med 85 kr for en fadøl hos Gorms, jokede vi med at vi lige havde fået verdens dyreste øl. Men det skulle vise sig nærmest at blive standarden for hele vores tur i Hong Kong. På de fleste barer kostede en fadøl omkring 80-90 HKD. På mere sørgelige bodega-agtige steder kunne man få den billigere, men toppen af prisen var dog i Macau, hvor vi gav 80 kroner for en flaskeøl. Det er jo ligemeget hvis man bare skal have en enkelt øl til maden (hvor vi blandt andet hos Food Markets fik lidt billigere øl), men hvis man som os er en flok afsted, og gerne vil have et par øl, kan det hurtigt blive en dyr post. Derfor hoppede vi med på konceptet "7-Eleven Clubbing" hvor man køber langt billigere øl i en kiosk, og finder en bænk i en park hvor man drikker lidt øl inden man tager ud. De fleste parker har offentlige toiletter og man må åbenbart gerne drikke alkohol på åben gade, og med det gode vejr, er det jo faktisk også meget hyggeligt! 

Hertil kan nævnes, at vi hjemmefra havde læst, at det er ulovligt at ryge offentlige stedet i Hong Kong. Og i lufthavne og lignende steder ryger man også kun i tydeligt afmærkede områder. Men man kan sagtens ryge en cigaret på gaden, i en park og lign. Så længe der ikke decideret er et ikke-ryger skilt er de ikke sarte. Bare husk at tage dine skodder med dig - uanset om du er turist eller ej 😉 Prismæssigt er det lidt dyre at købe cigaretter i Hong Kong, men da jeg læste at man maks må indbringe 19 cigaretter, turde vi ikke tage flere med. 

IMG_8228.jpg

MADPRISER: I modsætning til alkohol og cigaretpriserne er madpriserne ualmindeligt fair, og man kan få god kinesisk mad for 50-70 kr pr person. Der er dog ikke så mange gadekøkkener som jeg havde forestillet mig, så det giver mening at bruge lidt tid på at google muligheder og så husk at restauranter ofte ikke ligger i gadeplan. Så hvis man går efter en adresse, skal man ikke fortvivle hvis restauranten ikke lige ligger i stueetagen. I Central om området omkring Hollywood Road (SoHo) ligger der dog en del caféer og barer i gadeplan. Det er dog også her vi besøgt PicNic - en tagterrasse med både mad og alkohol. 

KONTANTER: Jeg har flere gange været en tur i udlandet hvor det slet ikke var nødvendigt at hæve kontanter fordi alle steder tager kort - det er ikke tilfældet i Hong Kong. Eksempelvis tager metroen kun i mod kontanter når du skal købe Octupus Kort. Derfor giver det mening at hæve kontanter allerede i lufthavnen.

IMG_8352.jpg

BLOGS: Afslutningsvis vil jeg lige gøre lidt reklame for en anden blog som jeg benyttede meget i forbindelse med planlægningen af turen til HongKong: rejsetanker.dk. Charlotte bag rejsetanker.dk har boet i Hong Kong i forbindelse med noget arbejde, og er især god at læse, hvis man gerne vil lidt ud af Hong Kong by eller læse detaljeret om hver eneste bydel i Hong Kong. Jeg har ikke nødvendigvis samme smag som rejsetanker.dk om alting, men nød meget at læse om deres oplevelser og kendskab til destination før jeg tog afsted.

IMG_7777.jpg
IMG_8144.jpg
bottom of page