top of page
IMG_0130.jpg

ÉN UGE I

HONG KONG

Da vi i påsken 2019 tog 7 hele dage til Hong Kong, var jeg nervøs for, om det på den ene side var for kort tid, når man rejser om på den anden side af jorden, mens jeg samtidigt tænkte, at det faktisk lød af lang tid i en storbysjungle. Men vores tur til Hong Kong endte med at være en skøn blanding af by og natur, og da vi både nåede lidt ø-liv og Macau-sjov, endte det med at føles som en meget længere ferie end blot en god uge. Jeg kan på det varmeste anbefale en tur til Hong Kong!

Herunder vil jeg beskrive hvordan vi planlagde vores tur til Hong Kong og hvad vi oplevede. Tips og tricks kan du læse mere om her.

IMG_7758.jpg

Vi boede i bydelen Wan Chai på Hong Kong Island - en rolig og hyggelig bydel med en metro station 5 min fra hotellet.

Hong Kong er både navnet på byen og på hele staten der fungerer som en slags selvstændig stat, men som er en del af Kina.  Byen Hong Kong er groft sagt delt op i to - Hong Kong Island og Kowloon, hvor man igen groft sagt kan kalde Hong Kong Island den mest vesterlige del af Hong Kong og Kowloon den mest kinesiske. For at få mest ud af vores uge valgte vi både at overnatte på Hong Kong Island, Kowloon men også at komme ud af byen ved at besøge øen Lamma og en anden kinesisk delstat der hedder Macau, som ligger en times sejlads fra Hong Kong. Man kan dog sagtens bo bare ét sted i Hong Kong, hvis man ikke har lyst til at flytte hotel så meget.

Skærmbillede 2019-05-26 kl. 21.32.53.png

Dag 1: Hong Kong Island

Den første dag valgte vi at udforske Hong Kong Island. Hong Kong Island er det første sted der blev koloniseret af britterne, og nogle af øens bydelnavne bærer præg heraf. Som det sig hør og bør på en storbysferie angreb vi byen til fods, og gik gennem Hong Kong Islands mange bydele. Vi gik fra Causeway Bay til Sheung Wan, og mærkede de forskellige bydeles stemning. Causeway Bay er sjov og hektisk - området omkring Times Square viser på perfekt vis al den kontrast Hong Kong indeholder. På Times Square finder man et kæmpe-mall med butikker som Prada og Swarowski, men hvis man dernæst krydser under hovedvejen kommer man til små gader fyldt med gadeboder. Sådan er Hong Kong hele tiden sjov og kontrastfyldt at slentre rundt i.

IMG_7872.jpg

Gadeboderne på det ene hjørne - Prada på det næste.

Wan Chai bydelen er mere rolig, men virkelig hyggelig. Admiralty er basicly bare banker og slet ikke hyggelig at slentre i, men man kan kigge op på de mange høje bygninger. Central er også kontrastfyldt. På de store hovedgader kan man shoppe i butikker som H&M, Zara og TopShop. I de små sidegade kan man finde hyggelige boder. Det er også i Central man finder SoHo-bydelen fyldt med barer og caféer. Hollywood Road byder på små butikker og murals.

IMG_7787.jpg

Mural foran G.O.D. butikken på Hollywood Road er kendt på instagram, men ved at være godt slidt i virkeligheden. Men Hollywood Road og især de mange sidegader i Central er stadig et besøg værd.

Fra Central kan man nemt tage en tram op til toppen af Victoria Peak, hvorfra man har udsigt over hele Hong Kong. I bedste hybris-nemesis stil tænkte vi: 'Hvor hårdt kan det være at gå derop!' Lad mig bare sige det som det er: Det var hårdt! Fra Central fulgte vi Old Peak Road hele vejen til toppen, men et godt stykke af den vej er ikke særlig hiker-venlig (man skal skifte side af vejen et par gange fordi fortovet stopper). Men den sidste halvdel er en flot sti uden biler og nærmest jungle-agtig natur. Man kommer også forbi flere virkelig smukke udsigter. MEN vejen er virkelig stejl, og luftfugtigheden i Hong Kong er høj, så forbered dig på en hård og svedig tur. Ikke desto mindre er det faktisk turen ned der er værst - stien er flere steder så stejl at vi måtte tage musseskridt, fordi vi ellers var bange for at glide. Så hvis du ligesom os ikke bare har lyst til at tage en tram til toppen, ville jeg helt klart gå op og tage tram ned igen, eller tage en anden rute end Old Peak Road ned igen.

IMG_7801.jpg

Ikke den værste udsigt at hike i.

IMG_7795.jpg

Man kan argumentere for at vi heller ikke havde taget vores mest hiker-venlige outfits på...

På toppen af Victoria Peak ligger der en udsigtsplatform hvor det koster penge at komme ind på terrassen, men lige ved siden af denne (hvor man ankommer med tram), ligger Lions Pavilion hvorfra man gratis kan nyde udsigten over Hong Kong. På internettet havde jeg nærmest fået den opfattelse, at Lions Pavilion var et ukendt lille tip, der havde færre turister en tram-terrassen. Det tror jeg ikke er tilfældet!

IMG_0121.jpg

Lions Pavilion er proppet med turister der ikke er bange for at skubbe til dig for at få et billede eller tusind.

IMG_7870.jpg

På trods af de mange turister var Lions Pavilion klart et besøg værd, med smuk udsigt over byen og fine foto-muligheder. Men turen dertil har man meget mere for sig selv - og er al syre i benene værd.

Efter vores hike op og ned fra Victoria Peak, synes vi ligesom vi havde fortjent en øl! Og her fik vi første oplevelse af, at Hong Kongs by ikke kun findes på gadeplan. Vi gik målrettet efter en bar der hedder Piqniq. Vi havde en adresse, og selvom det var en tagterrasse, forventede vi at se en eller anden form for skiltning i gadeplan. Sådan er det bare ikke i Hong Kong. Man finder adressen, går ind i opgangen, finder baren på en lille oversigt over etagerne og tager elevatoren op. Det gælder for Piqniq, som er en tagterrasse, men også for caféer, restauranter og lignende. Det er sjældent i gadeplan, så man skal vide præcist hvilken adresse man går efter.

IMG_7849.jpg

Piqniq har udsigt over Central og med få øl i blodet kan man ikke undgå at blive lige så glad i låget, som jeg er på billedet her. Eftermiddagsøl på en tagterrasse i Hong Kong. Life is good!

På Piqniq stiftede vi for første gang bekendtskab med hvad der skulle blive turens dyreste post: Hong Kongs ølpriser! Til frokost spiste vi på en lokal restaurant i Central og kom af med ca. 50 kr pr mand. På Piqniq koster 1/2 L fadøl 80 kr! No wonder mange i Hong Kong dyrker 7/Eleven Clubbing- det kan du læse mere om her. Men det er svært at brokke sig over priserne når vejret er varmt og udsigten er smuk. Og så står der yderligere et Kusama-græskar på Piqniq. Den bar er afgjort et besøg og alle pengene værd!

Dag 2: Instagramable Hong Kong

Når man hjemmefra prøver at undersøge hvad man skal se i Hong Kong og tager instagram til hjælp, dukker der mange af de samme spots op. Og som den lille SoMe-nørd jeg er, ville jeg jo gerne besøge dem alle. Så dag nr 2 stod i instagrams tegn - vi skulle simpelthen på tur ud og tage billeder i Hong Kong (don't judge, at least I'm honest). Efter at have gået 20 km og besteget 110 etager på vores første dag i Hong Kong, fandt vi metro-kortet frem. Vi startede på Hong Kong Island ved den såkaldte Monster Building.

IMG_0042.jpg

Montane Mansion i Quarry Bay er også kendt som Monster Building, og er nærmest blevet billedet af Hong Kongs høje bygninger, og har blandt andet været med i en Transformers film. Tag metroen til Tai Koo eller Quarry Bay og gå efter Montane Mansion på din google map. Indgangen er på ingen måde skildret - vi prøvede bare at gå ind af en lille gang da vi ankom, og så stod vi lige pludselig i bunden af denne spektakulære bygning. Nogle gange går (instagram)forventninger og virkelighed ikke op, men i dette tilfælde synes jeg faktisk der var en fed atmosfære i bunden af bygningen. Det var gritty, trashy og autentisk. Et par få andre instagram-typer havde fundet vej her til, men ellers var der helt roligt og næsten turisttomt. Fed oplevelse - også selvom vejret var lidt for gråt til et ordenligt photoshoot 😉

IMG_0140.jpg

Montane Mansion / Monster Building i Quarry Bay 

Fra Quarry Bay tog vi metroen til Kowloon Bay for at besøge Lok Wah Estate. Her havde jeg set billeder af nogle flotte blå cirkler, der lignede det bedste instagram spot længe. I modsætning til Montane Mansion, ligger Lok Wah Estate lidt gang fra en metro, og er rimelig svær at finde. De blå cirkler skal nemlig findes på toppen af et lille parkeringshus - gå efter Lok Wah Estate South Parking på din google map, og tag trapperne op. Når du kommer til de først blå cirkler, kan du tage trapperne endnu en etage op, her er der også blå cirkler og færre mennesker.

IMG_0062.jpg

Cirklerne i sig selv er virkelig instagramable og giver mange muligheder for at tage sjove billeder. Men i modsætning til Montane Mansion, er området i sig selv ikke særlig spændende og vi endte med at bruge lang tid på at finde fra metroen til cirklerne og retur (google maps er virkelig dårlig til at vise højdeforskelle, så de vi krydsede gennem et shoppingcenter på vej tilbage, var vi lost et par gange). Billederne er sjove, men stedet i sig selv er ikke en oplevelse. Men som vi talte om, så er det bare nogen gange rart at have noget at gå efter på en storbysferie, og at fare vild i et slags udendørs shoppingcenter og få et grineflip over en colapause, står som ikke-planlagte men virkelig gode minder fra min Hong Kong tur 😄

D34A3DCE-D470-40D5-8873-706ED7B59F5F.jpg

Pro tip: find dig nogle rejseglade venner, der er helt med på at tage en 'instagram dag' 😍

Næste stop er måske det mest kendte instagram-spot i hele Hong Kong. En basket ball bane mellem regnbue-pastel-farvede bygninger. Tag metroen til Choi Hung og så ligger basket ball banen 2 min gang fra stoppet i Choi Hung Estate. Dette spot får du ikke for dig selv - men det gør heller ikke noget, for stemningen er i top. Folk hænger ud, spiller basket, tager billeder, leger og snapper løs. Et mega hyggeligt sted at tage en pause og et nyt instabillede😉

IMG_8213.jpg

Choi Hung Estate i Hong Kong.

Dag 3 & 4: Lamma

Efter 2 dage hvor vi både havde fået gået en masse kilometer og taget metroen rundt i Hong Kong, var det allerede tiltrængt med et sceneskifte. Vi valgte derfor at tage 2 overnatninger på øen Lamma, der ligger en halv times færgesejlads fra Hong Kong island. Jeg har skrevet et selvstændigt indlæg om øen Lamma og vores dage der her

IMG_8027.jpg

Lamma gave det grønne og rolige pust man nemt kan få brug for midt i en storbysferie, og kan på det varmeste anbefales!

Dag 5: Macau

Lad mig bare starte med at sige, at jeg slet ikke var så stor fan af Macau som jeg havde troet jeg ville være - men at det alligevel var en sjov, skør og stor oplevelse! Macau ligger en time fra Hong Kong med hurtigfærge, og vi valgte at tage en enkelt overnatning i Kinas Las Vegas, nu vi alligevel var i nærheden. Den oplevelse har jeg skrevet mere om her. 

IMG_0323.jpg

Er vi i Venedig, Las Vegas eller Macau? Stilforvirringen er total!

Dag 6: Kowloon

Tilbage i Hong Kong by efter vores ture til både Lamma og Macau, slog vi os ned i verdens mest tætbefolkede område: Mong Kok.  Her havde vi lejet et hotelværelse der kostede en brøkdel af vores hotelværelse i macau, og bestemt også var et alt for nærigt valgt hotel, men klart en sjov oplevelse. Hotellet lå på 23. etage, forenden af en faldefærdig gang efter en tur med en ildelugtende og ustabil elevator. Så fik man også et indtryk af, hvordan langt de fleste folk i Hong Kong bor!

IMG_8228.jpg

I Mong Kok bor de tæt og højt - og langt de fleste hoteller havde knap et vindue på værelset.

I Kowloon bevægede vi os ud i de travle gader - når man er i verdens mest tæt befolkede område kan det tydeligt mærkes - også på gadenivau. I Mong Kok finder du Temple Street market og Ladies Market og små shoppegader der specialiserer sig indenfor hver deres felt. Eksempelvis vidste vi med det samme at vi skulle besøge sneaker street. En gade fyldt med Nike, Puma, Adidas og lignende sko-forretninger. 

IMG_8234.jpg

Området er mega hyggeligt at slentre rundt i - især efter mørkets frembrud, når temperaturen er mere til at have med at gøre for shoppeglade danskere. Mong Kok er lidt hektisk i forhold til Hong Kong Island, men hvis man ikke tager en dag eller to i Kowloon, går man virkelig glip af en særlig Hong Kong stemning. Vi spiste på Fa Yen Street and Food market - og det kan virkelig anbefales. Hyggeligt, billigt og autentisk. Igen skal man ikke lade sig snyde af højderne. Efter man kommer ind i hallen med boder, skal man helt op i toppen af bygningen for at finde madboderne.

IMG_8225.jpg

Ankomsten til Fa Yen Street market er ikke umiddelbart det mest appetitlige, men hvis man fortsætter til toppen af bygningen, er der små street food køkkerner fyldt med lækker og autentisk mad.

Hvis man skal ud og have en øl i Kowloon, havde vi fået anbefalet Knutsford Terrace. Vi døbte den hurtigt Hong Kongs Jomfru Ane Gade. Den ene turistede pub efter den anden ligger på rad og række med happy hours og al verdens ikke-kinesiske mad. Vi endte med at hygge os meget godt på en bar i ly for et regnskyl, men det er dyrt (80 kr pr øl) og ikke særlig autentisk. Men hvis man har været på rundrejse i længere tid, kan det jo være meget rart med noget mere hjemmevant. Hvis du kun er kort tid i Hong Kong vil jeg ikke anbefale Knutsford Terrace - du kunne lige så godt være i Horsens som i Hong Kong!

Det meste af vores tid i Mong Kok fik vi til at gå ved at slentre rundt i shopping-gaderne og hænge ud i en park - lidt mindre energi end da vi lige startede ugen på Hong Kong Island. Ikke desto mindre er jeg virkelig glad for, at vi fik vores dag i Mon Kok med - det føles på mange måder som det rigtige Hong Kong.

Dag 7: Tai O Fishing Village

Det fede ved Hong Kong er, at der er enormt kort fra storby til natur. Et godt eksempel er vore smuttur til Lamma, men selv uden at tage en færgetur, kan man komme til smukke grønne omgivelser uden for storbyens travle gader. Vi tog en éndags tur til Tai O Fishing Village. Jeg var kæmpe fan af Tai O, men faktisk ikke særlig begejstret for den 'rundtur' vi valgte at tage der var inklusiv et stop ved den store Buddha. 

IMG_8275.jpg

Vi havde læst om den fine dagtur der både inkluderede Big Buddha og Tai O, så vi tog metroen til endestationen Tung Chun Metrostation på Lantau Island. Herfra skulle vi så med cable car (Ngong Ping) til toppen af bjerget, hvor den store Buddha har sin plads. Problemet var bare, at vi stod over 1 time i kø for at komme med den cable car, og så fed var den tur altså heller ikke. Selvom vi havde besøgt en del steder med andre turister på denne tur, tog denne kø prisen. Det føltes meget som en turistfælde, og selvom turen op på bjerget var smukt, ville jeg hellere have taget en bus og undgået køen. Der stod flere steder at man kunne købe billetter online og skippe køen, men så vidt vi kunne se, stod de mindst lige så lang tid i kø for at vise deres billetter 🙄

IMG_8279.jpg

På vej op med cable car får man en smuk udsigt til Tian Tan Buddha der dukker op i skyerne.

Da vi endelig ankom til toppen, ventede en meget turistet lille 'by' der bestod af caféer og souvenir-butikker. Selve Buddhaen er smuk, men også meget crowded, og alt i alt føltes både turen i cable car, ventetiden og besøget på toppen af bjerget, som noget der sagtens kunne undværes. Derfor spildte vi ikke meget mere tid ved Tian Tan Buddhaen og hoppede i en taxi til Tai O Fishing Village. Vi havde læst det max ville koste 50 kr, og selvom jeg altid synes taxi-ture bliver dyrer end man læser online, endte vi faktisk med at give kun ca 40 kr for turen. 

IMG_8283.jpg

Smuk stor siddende Buddha der dog ikke heeelt er den lange tur værd.

Da vi ankom til Tai O Fishing Village kunne vi med det samme mærke en smuk og hyggelig atmosfære - vi nåede dog lige at blive nervøse for vi var faldet i endnu en turistfælde, da der virkede som om nogen prøvede at få penge af os for at tage billeder på en bro? Men en anden lokal sprang heldigvis ind og sagde vi gerne måtte krydse broen uden at betale for det. Og i det sekund vi træk væk fra den mest proppede bro, hvorfra der også blev solgt båd-ture, blev der igen stille og roligt. Vi gik den smukke tur fra byen ned til Tai O Heritage Hotel hvor vi spiste frokost i en smuk smuk udsigt:

IMG_8320.jpg

Udsigten fra Tai O Heritage Hotel terrasse.

Efter frokostpausen gik vi tilbage til byen og gav ca 30 kr pr mand for en bådtur. Først sejler båden rundt i de fine kanaler hvorfra man rigtig kan se de fine stylter det meste af Tai O er bygget på - dernæst tager båden dig ud af fjorden for at lede efter delfiner. Vi så naturligvis ikke nogen. De tror jeg virkelig sjældent de gør, men derfor er en bådtur jo altid hyggelig alligevel.

IMG_8352.jpg

Hvis man går lidt rundt i de mindre besøgte gader og ser lidt på de fine huse og kringelkroge får man klart mest ud af sit besøg i fiskerbyen. Der er også små restauranter på stylter ved vandet hvis man holder godt øje. Vi var meget begejstrede for vores besøg i Tai O - en hyggelig lille by der er super nem at komme til som en éndags-udflugt fra Hong Kong. Vi hoppede på bus 11 tilbage til Tung Chun metro (her kunne vi også bruge vores octopus-card) og havde fået en dejlig pause fra storbyen i en smuk fiskerlandsby.

IMG_8365.jpg

Hvor hyggelig og charmerende er denne by lige? 

Efter vores uge i Hong Kong hvor vi både nåede storbysferie og en tur til både Lamma og Macau, var vi nu klar til at tage hjem. På en uge i Hong Kong kan man altså nå en hel del. Hvis man lige tager et par dage mere ville jeg også gerne have besøgt Disneyland, Ocean Park, havnen og taget på flere hikes ude af byen. Hele Outer Territories nåede vi slet ikke at besøge - men spørgsmålet er, om man nogensinde når alt det man gerne vil på en ferie. Der skal jo også være noget at komme tilbage efter. Men min pointe er klart, at man sagtens kan tage på en uges ferie i Hong Kong uden hverken at kede sig eller få storbyskulder. Rigtig god tur til Hong Kong!

IMG_8113.jpg
IMG_8144.jpg
IMG_0130.jpg
bottom of page