top of page
rogue nublo gran canaria

GRAN CANARIA

Har du aldrig været på Gran Canaria? Men har du alligevel en god forestilling om, hvordan det er at være på Gran Canaria? Så har du sikkert ret! Gran Canaria er alt hvad man forestiller sig og frygter - men heldigvis også meget meget mere...

Herunder har jeg samlet mine erfaringer og oplevelser af en uges charterferie på Gran Canaria.

dunas de maspaloma

Efter en kold og trættende eksamensperiode hoppede Esben og jeg på afbudsrejsevognen og bestilte spontant en uge til Gran Canaria. Vi bestilte hos Spies, og fik en uges ferie inkl fly og uspecificeret hotel for 2.000 kr pr mand. Efterfølgende kan jeg godt tænke, at det var lovlig optimistisk at køre uspecificeret, men vi var heldigvis rigtig heldige og kom til at bo på Marina Elite, der måske ikke er det vildeste hotel i verden, men som bare havde en perfekt placering for os. Det lå nemlig tæt på den vildeste minigolfbane - og den lækreste restaurant! Og så var der en killer view.

GRAN CANARIA Hvis man går en tur langs den turistede kystlinie, har de fleste restauranter billeder af tvivlsom mad og menuer på dansk. Du kan få frikadeller, hvis du af en eller anden årsag skulle have lyst til det. Der er proppet med danskere, og selvom strandene er smukke, er der de fleste steder proppet med kæmpe hoteller, resorts og turister, så charmen skal man lede længe efter. Ved første øjensyn, var Gran Canaria præcis hvad alle mine fordomme sagde mig. MEN, så lejede vi en bil og kørte lidt væk fra de mest proppede strande ved sydkysten.

gran canaria bjerge

BJERGENE & ROGUE NUBLO: Vi lejede en billig bil direkte på hotellet (nogle ting er bare så nemme i turistede områder) og kørte ind i landet mod Rogue Nublo (en stor sten midt på en bjergtop, på billedet herunder). Og det var intet mindre end en fantastisk udsigt der ventede os. Det var store bjerge,  en smuk køretur og mere lokale restauranter (uden danske menuer) der ventede os. Og nærmest ingen turister. Da vi ankom til Rogue Nublo var der nogle busser med turister, men intet overdrevet.

rogue nublo

Udover den smukke Rogue Nublo besøgte vi også en uddød vulkan på nordsiden af øen. Vi havde nok ikke lige forventet at vores charterferie på Gran Canaria skulle blive så lækker en hiking-ferie, men der var virkelig smukt inde midt på øen!

DUNAS DE MASPALOMAS: Ud over ture til stenformationer, vulkaner og idylliske restaurant-gårde inde på øen, besøgte vi også Dunas Maspalomas på øens sydøst side. En vild sandbanke der føles som en stor ørken - lige ved siden af havet. Dunas de Maspalomas ligger ved siden af en bred og flot sandstrand og er et perfekt sted at tage hen, for en enkelt dag på stranden. Maspalomas har også masser af barer, badedyr og isbutikker. En sjov destination til en stranddag!

dunas de maspaloma

VERDENS BEDSTE RESTAURANTEj, det er måske så meget sagt, men en virkelig virkelig god restaurant! Og især kærkommen på en ø, hvor det virkede som om man havde valgmulighederne mellem enten at køre langt ind midt på øen væk fra alle turister, eller spise turistfælde dyrt og halv-dårligt mad. Så vi blev nærmest lykkelige, da vi ankom til Restaurant 222sw på toppen af Radisson i Anfi Del Mar. Det er så velsmagende og lækkert lækkert mad i enhver standard. Fantastisk service. Smuk smuk udsigt. Alt får bare topkarakter af mig. Og når man så er vant til restaurantpriser i København - jamen så var den oven i købet billig. Så ja, vi gik hen og blev den slags turister, der spiste samme sted flere gange på vores ferie. Jeg kunne have lyst til at tage tilbage bare for at spise deres hummersuppe igen. Simpelthen så lækkert! Hvis du kommer til Gran Canaria SKAL du spise her - det kan ikke anbefales nok!

minigolf

ALT DET SJOVE: Okay, så vi kan godt spille hellige og sige vi kom for de fantastiske hiking-muligheder og Michelin-anbefalede restauranter, meeen... I virkeligheden elskede vi også vores tur til Gran Canaria fordi det bare er en sjov og skør ø. Hvor der er turister, er der underholdningsmuligheder, og vi fik en masse tid til at gå med at prøve forskellige minigolfbaner, spille i diverse spille-arkader, drikke kolde dåseøl til 1 euro stykket og tage en billig taxa hjem til hotellet, når vi var blevet tilpas tipsy. Især minigolfbanen på Anfi Del Mar elskede vi. Så smuk og veludført. Hvis du også har et lille legebarn i maven og elsker alt fra arkader, til strandafslapning og smuk natur, jamen så har Gran Canaria faktisk det hele. Der er nogle gange gode grunde til, at steder bliver mega turistede! 

udsigt gran canaria

Udsigten fra vores hotel. Den bliver man jo ikke træt af.

ALT I ALT: Ja, Gran Canaria er grisefester, dansk mad på restauranter og en keyboard-baseret sangaften på hotellet. En dag vi lå ved hotellets pool, kom der sågar nogle piger med transportabel tøjstativ og en ghettoblaster og gik et modeshow rundt om poolen. Helt forfærdelig akavet. Men ferier er tit hvad man gør dem til, og hvis du kan grine af alle de åndsvage ting der hører charterferier til, så er Gran Canaria en rigtig lækker ø, fyld med solskin mens Danmark er i sine koldeste måneder, og med lidt planlægning og billeje, kan man også sagtens finde ikke-turistede steder. Vi var afsted i januar og i solskin og læ, var der rigtig varmt (husk solcreme, det er tæt på ækvator)  og om aftenen fandt vi en jakke frem, da det bliver køligt når solen er væk. Hvis vi en dag får mulighed for en spontan ferie igen, skal jeg slet ikke afvise det bliver til endnu en afbudsrejse til Gran Canaria. Jeg ønsker jer en rigtig god ferie☀️🏝️

Hvis du vil læse om andre ferier i Afrika (som Gran Canaria geografisk set er en del af), kan du læse om det her. Mit andet møde med Spanien (som Gran Canaria ellers er en del af) kan du  læse om i min forlængede weekend i Madrid her. 

afrika
madrid
bottom of page