top of page
hollywoodskiltet

FILM-TIPS

Selvom sol, og vand og ren afslapning er noget er det bedste jeg ved, er en stor del af glæden ved ferier nu også forventningens glæde. Og en af de måder denne lille filmnørd glæder sig, er selvfølgelig ved at se film. Herunder har jeg samlet nogle af de filmtitler der kan give enhver glad hjemmemus wanderlust!

The Beach (2000): Det geniale ved denne film er, at man kan se den næsten uanset hvor man skal hen. Hvis der er en lækker strand, kan man godt begynde at glæde sig når man ser The Beach.  

Thailand / The Bridge on The River Kwai (1957): En klassiker og en virkelig god film. Og før jeg så den, vidste jeg ikke at Thailand (og Burma) var påvirket af 2. Verdenskrig. Filmen er kritiseret for historiske ufaktuelle skildringer - men den overordnede historie giver et godt indblik. Og så er det bare en god film!

Cambodja / The Killing Fields (1980) / First They Killed My Father (2017): Cambodjas vanvittige historie bliver skildret i The Killing Fields. Derudover har Angelina Jolie også kastet sin kærlighed på Cambodja (og har faktisk fået Cambodjansk statsborgerskab) og fortæller i First They Killed My Father den sande historie om en barnesoldat under Cambodjas Khmer Rouge folkemord. Det er ikke ligefrem let underholdning, så hvis man trænger til noget lettere, kan man jo se Angelina Jolie i Tombraider i stedet.

Los Angeles / La La Land (2016) / Drive (2011): Der er jo nærmest en utømmelig mængde af film der foregår i og omkring LA. Men intet giver mig lyst til at sætte mig på den næste Norwegian Dreamliner som disse to film. 

la la land
La La Land - foto: Nordisk Film Distribution

Vietnam / Good Morning Vietnam (1987): Der mangler ikke film om Vietnam-krigen og det er da også et emne der er svært at komme udenom når man besøger Vietnam. Det er heller ikke et opmuntrende emne - men nogle virkelig gode film! 

Egypten / Døden på Nilen (1978): Da vi skulle til Egypten så vi også Cleopatra, men det var nu de flotte natur + tempel-scener i Døden på Nilen som gav mig mest wanderlust. Og så er det en vanvittig mordgåde - du gætter aldrig hvem der gjorde det!

Italien / Call Me By Your Name (2017): Den film er nærmest bare et langt postkort eller reklame for Italien. Hvis den film ikke giver dig lyst til at tage til Støvle-landet, så er det bare ikke et land for dig.

Roadtrip i USA / Sideways (2004) / Thelma & Louise (1991) / Nebraska (2013): Det er egentlig ikke roadtrip movies der er mangel på, men disse er nok mine yndlings. Der er noget over at indfange følelsen af, at køre på de amerikanske landeveje - og når man ser en sådan film, kribler et hele kroppen for at komme på roadtrip snart! Thelma & Louise har ligeledes fordelen at vise Grand Canyon.

2018-04-07_lif_39732973_I1.JPG
Sideways - foto: 20th Century FOX

Safari i Tanzania / Løvernes Konge (1994): Lige til højrebenet - men det er vildt hvor godt animaterne har ramt de farver og stemning man møder på Tanzanias åbne sletter. 

Highway One / Big Little Lies (2017): Så teknisk set ikke en film, men absolut seværdig serie der viser den smukke natur i og omkring Moneterey.Hvis I vil se en film, kan man også se Finding Dory der foregår under vandet ved Morro Bay😉

Florida & Everglades & Miami / Wild Things (1998): Der er rigeligt med film og serier der foregår i Florida og Miami  (Dexter, Bloodline, The Florida Project, Spring Breakers, Flipper, Scarface, Baywatch etc.), men en film jeg virkelig kan anbefale til at komme i stemning til især The Everglades er Wild Things. Gode gamle plot-twist-90'er-film med fed stemning og smukke mennesker.

IMG_2592_redigerede.jpg
IMG_7683.jpg
bottom of page