top of page
giza pyramiden

EGYPTEN

Jeg tog en skøn vintertur til Egypten med min bedste veninde Kirsty i 2010. Vi havde et fint lille digitalkamera med, men indtil jeg lige genfinder de filer et eller andet sted, har jeg hentede billederne fra facebook. Ergo den dårlige opløsning. Beklager! (Er det ikke vildt at iPhones tager bedre billeder i dag, end digitalkameraer gjorde i 2010?)

Anyways, herunder jeg vil jeg fortælle lidt om vores oplevelser i Egypten.

luxor

Under endnu en klassisk grå og kold vinter i DK, besluttede min veninde og jeg os for, at tage benene på nakken og smutte ned i solen. Bare for en lille uge. Vi bestilte en uges charterferie med apollo rejser og kom afsted for under 3.000 kr pr mand til Hurgharda. 

VEJRET: Jep, der var solskin! I dagstimerne og i læ, kunne man sagtens solbade. Generelt var det varmt, som en god forårsdag i Danmark. Ikke helt pool-vejr, men var da lige i en enkelt gang😉 Om aftenen skal man have en jakke på. Jeg kan sagtens anbefale at tage afsted i januar - det er alt andet lige varmere end DK, men hvis du forventer kun at ligge og svede ved vandkanten, skal du nok tage afsted i en varmere måned. Vi dog også ude på en masse ture, og da var vejret perfekt!

hurghada

HURGHADA: Hurghada er på ingen måder en imponerende by. Faktisk, (når man er afsted to piger,) er det nærmest umuligt at gå i fred. Hvis man går ved butikker er der fyldt med sælgere og på markedet havde vi konstant nogle mænd der fulgte efter os. Det er ikke ubehageligt, bare virkelig irriterende i længden. Deres åbningssætning er 'Where are you from?' og så synes det bare vildt uhøfligt ikke at svare, men så er samtalen ligesom også igang. Vi hyggede os dog på markedet og fik købt nogle fine rokokopuder som jeg er virkelig glad for! Men du skal ikke tage til Hurghada for byen - kom for stranden og solen. Og jo, så fandt vi da også nogle virkelig gode falafler🌯😉

HOTELLET: Vi boede på et billigt hotel der hedder Aqua Fun. Det var rigtig fint til prisen. Rene fine værelser med balkon og fin morgenmadsbuffet med omeletstation😋 Hvis man planlægger at bruge meget af sin ferie på hotellet, vil jeg måske tage et hotel med lige en stjerne mere, men til vores tur var det helt tilpas. Selv på vores hotel var der dog ansatte der i vores optik var lidt for glade for at snakke med os, og forsøgte at starte en samtale med os, selv da vi sad på vores balkon på 1. sal. Jeg håber de vilkår er bedre på andre hoteller...

pyramide giza

PYRAMIDERNE: Hurghada ligger faktisk langt fra pyramiderne, men jeg tænkte, at jeg alligevel aldrig kom tættere på dem, og vi ville virkelig gerne se dem! Så, vi stod op midt om natten og tog på en bustur på 6 timer til Cairo. Det var en fin tur gennem ørkenen med stjerneskud foroven og alt. Selve turen i Cairo var vildt hektisk. Apollo fik plads til et besøg på det vildt store, hektiske og imponerende museum i Cairo, pyramiderne, frokost, 5  min sejltur på Nilen, en papyrus-fabrik og et parfumested. Det irriterede mig grænseløst at vi skulle nærmest løbe gennem museet og jeg tror vi havde 30 minutter ved pyramiderne og 15 minutter ved sfinksen - til gengæld havde vi god tid på det der parfumeri, der bare virkede som et scam, hvor de fleste følte sig forpligtet til at købe noget. Jeg købte ikke noget. Jeg var bare sur.

Pyramiderne var vildt imponerende og hele turen værd - men jeg synes Apollo skal tage sig sammen, og arrangere en tur uden besøg på diverse giftshops, og lade folk bruge mere tid på museet og ved de pyramider man er kommet for at se. Der var eksempelvis ikke tid til at komme ind i dem. Hvis jeg nogensinde kommer tilbage, er det på min wishlist. Imponerende bygningsværker. Næsten ikke til at begribe.

luxor

KONGERNES DAL & LUXOR: I modsætning til den hektiske dag i Cairo, havde vi rigtig god tid denne dag, og nød virkelig at gå rundt blandt de flotte statuer og søjler i LUXOR og se de imponerende gravkamre i Kongernes Dal. I Cairo hørte vi heller ikke så meget nyt om pyramiderne man ikke vidste i forvejen, men denne dag lærte vi virkelig en masse. Det var så smuk og rolig en tur i forhold til turen til Cairo. Apollo fik selvfølgelig også lige plads til et stop ved en Alabaster-butik, men det var ligesom mere overskueligt, når man ikke havde halset rundt resten af dagen. Hvis du kommer til Hurghada, kan jeg klart anbefale at tage på denne tur!

snorkling

SNORKLING: Hurghada er på ingen måder det oplagte snorklingsted. Faktisk ret kedeligt i forhold til mere eksotiske destinationer. Men når det sner i DK og man er ude i solen, er det jo helt fantastisk at tilbringe en dag på en båd og i vandet. Og det er jo altid sjovt at se verdenen under havets overflade🐟🐠. 

giza pyramide

ALT I ALT: Til en forholdsvis billig pris og i en overskuelig fly-afstand (ca 6 timer), kan man komme ned i en uges sol i et land, der byder på meget virkelig spændende kulturarv. Når man rejser på charterferie får man det hele serveret - på godt og ondt. Det var nemt og billigt, men jeg ville ønske vi havde haft mere fritid i Cairo og ved pyramiderne. Skulle jeg afsted igen, ville jeg bare tage til Cairo med offentlig transport. Luxor og Kongernes Dal skal man ikke overse - det lige så stor en oplevelse som pyramiderne. Og så skal man jo ellers bare nyde at være på ferie - og grine af alle de skøre ting der hører med til charterferier, som skøre guides og sing-along-aftener på hotellet😉 Jeg ønsker dig en rigtig god ferie! ☀️🐫

Du kan læse om mit andet møde med charterferien her (Gran Canaria). Og du kan læse mere om andre ferie jeg har været på i Afrika her.

gran canaria
afrika
bottom of page