top of page
sand hjerte

APOTEKETS GULD

Det kan virke som et nemt sted at spare på kiloerne, når man forsøger at pakke let, men en ekstra toilettaske fyldt med apotekets bedste, er virkelig guld værd, når uheldet er ude. Herunder har jeg samlet mine bedste tips til ting du ikke bør spare væk når du besøger apoteket inden din ferie.

HÅNDKØBSMEDICIN: Du bør medbringe din foretrukne håndkøbsmedicin hjemmefra. Selvom man i de fleste lande har langt mere medicin i håndkøb - og nogle steder også billigere, er det bare smart at kende mængder og effekt gennemgående. Jeg medbringer altid treo mod hovedpine og ipren mod muskel- og ledsmerter.

MYGGESPRAYDer er mange farlige sygdomme der følger med myggestik - for ikke at tale om en del irritation. Det er derfor bedst at komme forberedt og apoteket har et fin myggespray, så det er smart at have den med i tasken. Dog skal der siges, at der mange steder i verden man kan købe myggespray der sikkert er en del mere effektiv end hvad EU-standarder kan leve op til. Så hvis man ikke er bange for e-numre, kan man sagtens købe uden for Europa. Ellers har vi været godt tilfredse med denne spray:

myggespray

MYGGESTIK: Hvis uheldet alligevel er ude og man får myggestik, kan jeg anbefale dette middel til at tage toppen af kløen. Du vil ikke fortryde  du har taget denne stik med toilettasken😉

myggestik

PLASTER: Jeg har ledt efter compeed i mange lande og selvom der begynder at dukke lignende plastre op andre steder, er der i min erfaring intet der endnu er så godt som compeed. Og selvom man ofte forsøge at pakke let, er det ikke værd at spare her. Dumme vabler kan ødelægge gode hikes - så hellere have godt plaster med i tasken.

REVOLYT / RESORBDette tip er en lille genialitet. Selvom vi danskere ofte længes efter varmen, er det ikke altid vi klarer den lige godt når vi kommer til den. Resorb er pulver man kommer i vand og drikker - og så hjælper resorben med at binde væsken til kroppen, så man ikke dehydrerer. Det er genialt for varme dage i udlandet - og så kan man også med fordel drikke en resorb hvis du er lidt tømmermænds-dehydreret 😉

resorb

DUOLACVi har alle hørt de skræmmende historier om rejser til eksotiske steder og maveproblemer. Vi kan alle have uheld der ikke kan afværges, men almindelig urolig mave, kan man faktisk sagtens afhjælpe ved at komme forberedt. Mælkesyrebakterierne i Duolac hjælper til at stabilisere maven og mindske risikoen for dårlig mave. Vi spiser dem på alle ture, og enten har vi bare været heldige, eller også virker de. Vi rejser dog også altid med Imolope eller lign medicin skulle uheldet være ude. Husk at resorb også er godt til få væskebalancen på plads igen.

duolac

Ud over overstående medicin og håndkøbsmedicin, har vi også håndsprit og ørepropper med på de fleste rejser. Skriv endelig hvis I har andre guldkorn fra apoteket man ikke bør rejse uden!

faltlay
manhattan bridge
bottom of page